maandag 25 juli 2016

Koe tochtig

Tochtigheid Controleren Tijdens de bronstcyclus (tochtperiode), die weken duurt, veranderen de hormonen van de koe constant. Dit kan één van de redenen zijn waarom een koe goed tochtig werd gezien voor dag in lactatie en nadien niet meer. Bronst wordt ook wel tocht, of tochtigheid genoemd. In de dierenarts sector zeggen ze van koeien die tochtig zijn dat zij oestrus zijn, of ook wel oestrisch.


De koe heeft een cyclus van gemiddeld 21. Als een veehouder een tochtige koe meldt bij de KI voor 21.

Tochtig spuiten is het Corpus luteum, het gele lichaam, door een injectie. Het tochtig zien van de koe de tochtigheid waarnemen is een vak. Unsubscribe from Boer Gerrit? Een veel gehoorde klacht van veehouders, is dat zij koeien niet , slecht of laat tochtig zien.


Niet tochtig zien veroorzaakt een stijging van kosten door een . Berig 2) Bokkig 3) Bollig 4) Bronstig 5) Hengstig 6) Hitsig 7) Krols 8) Loops 9) Paarderig 10) Paa. Een koe die op haar vruchtbare moment is. Het kan een oplossing zijn als een koe.


Soms wordt zelfs de complete tochtigheid niet waargenomen.

Door de tochtverschijnselen van een koe bemerkt men dat die koe tochtig , ofwel bronstig,is. Waarom laten tochtige koeien dit zo luidruchtig blijken en andere zoogdieren ( gelukkig) niet? Woon tussen de weilanden en wordt bij tijd en wijle mistroostig . Bij iedere antenne hoort een netwerkkastje. De blauwe lamp geeft aan of . Belangrijkste conclusie tijdens de bijeenkomst was: zodra je een koe tochtig ziet, zo snel mogelijk insemineren! Als je binnen uur na het . Als er te veel inseminaties nodig zijn om de koeien drachtig te maken, gaan we met.


Als de koe tochtig is en geïnsemineerd wordt, is de baarmoedermond wat. Hieronder staan de verschillende tochtsignalen van het beste zichtbaar en betrouwbaar tot het minst zichtbaar en . Voor een uitstekende herkenning van tochtige koeien zijn technische hulp- middelen noodzakelijk, in combinatie met goed en gestructureerd kijken. Tot op heden is er geen enkele koe het afgebakende gebied uitgelopen. Ook niet wanneer een koe tochtig is.


Om koeien tijdig en bij de eerste inseminatie drachtig te krijgen, is het van belang dat ze hun tochtigheid kunnen laten zien. Ze hebben er allemaal zin in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts