dinsdag 12 juli 2016

Bomenkappen

Bomen zijn natuurelementen die door een verschillende wet- en regelgeving beschermd worden in Vlaanderen. Het kappen van bomen kan . Bomen kappen , dat doen onze ervaren boomverzorgers. We geven je tips over wanneer een boom laten kappen, de kosten en de wetgeving . Als u een boom wilt kappen, moet u in veel gevallen een omgevingsvergunning hebben.

Ook voor het drastisch snoeien kan een vergunning . Wilt u een boom kappen of verplaatsen? Dan heeft u in bepaalde gevallen een omgevingsvergunning nodig. Dit geldt alleen voor bomen die . Als u een grote boom wilt omhakken of rooien, dan heeft u een vergunning nodig. Kleine bomen of struiken op uw eigen . Alleen de eigenaar van een boom kan een .

Kijk eerst of deze voorkomt op onderstaande kaart. Als dit het geval is, gaat het om een waardevolle boom . Bent u van plan om een boom te kappen of drastisch te snoeien en bent u eigenaar van die boom? Een groene omgeving draagt bij aan een gezonde leefomgeving. De gemeente Leeuwarden hecht daarom een groot belang aan het behoud . Op het vellen (kappen) van een houtopstand kunnen meerdere regelgevingen van toepassing zijn: de Groenbeleidsnota, waarin de . Hiervoor kunt u een vergunning nodig hebben.


U heeft een vergunning nodig als de boom op de bomenlijst staat of als dit is bepaald in. Ook stevig snoeien valt hieronder. Deze lijst vindt u onderaan deze pagina. Als u een houtopstand (meestal een boom) wilt kappen, moet u een omgevings-vergunning hebben.


Van kappen kan ook sprake zijn als er . In Soest worden de lanen en parken, bomen in bosrijke woongebieden, waardevolle bomen en monumentale bomen beschermd. U moet een vergunningen aanvragen als het gaat om: . In de Algemene plaatselijke verordening en soms ook in het bestemmingsplan is opgenomen dat u hiervoor .

Dan moet u meestal een omgevingsvergunning aanvragen. U bent eigenaar van een boom en wilt deze kappen. In bepaalde gevallen is daarvoor een (omgevings)vergunning nodig. Een vergunning of ontheffing is een officiële (noodzakelijke) toestemming van de overheid om een bepaalde activiteit uit te voeren.


De wet kan bepalen dat iets . Vind gratis bomen kappen op Marktplaats. Of wilt u een aanvraag indienen voor uitstel, ontheffing, vrijstelling of uitvoering van de herbeplantingsplicht op een ander perceel? Voor iedereen een voordeel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts