donderdag 15 september 2016

Soorten kippen

Kijk goed naar de eigenschappen van rassen voordat je kippen aanschaft. Er bestaan heel wat verschillende soorten kippenrassen. Ben je op zoek naar een specifieke soort , vraag het dat aan uw Horta specialist.


Marans - Bielefelder - Bielefelderkriel - Amrock - Plymouth Rock - Amrockkriel. Sierrassen: Antwerpse baardkriel - Cochinkriel -Yokohama - Phoenix - Javakriel.

Er zijn veel verschillende soorten kippen. Dit noemen we kippenrassen. Ga je voor vreemde kippenrassen dan zijn de Zijdehoen , Araucana en bijvoorbeeld de Chabo goede keuzes.


De hybride soorten zijn een kruising van meerdere kippensoorten om . Mijn broertje en ik willen kippen. Houd er wel rekening mee dat de kippen een overdekte ren nodig hebben,. Keuze uit soorten kippen en soort haan.

Voorafgaand aan de aanschaf van kippen is het goed om meer. Veelgehouden populaire rassen. Oorsprong: Groot-BrittanniĆ«. Een zwaar dubbeldoel ras, . Na studie lees ik: Orpington.


Daarna volgt Brahma of Cochin? Welk soort is het geschiktste en waar kun je die kopen? Je kunt ook kruisingen van verschillende soorten kopen. Veel bolle, dikke kippen zoals de Aziatische rassen en de Wyandotte zijn rustig van aard.


De grootste kip , de Brahma , heeft een heel ander hok nodig dan de kleinste, de Serama. Ik heb al enige soorten bekeken en mijn keus is voorlopig gevallen op een Brahma , Barnevelder, Wyandotte en de Cochin. Cochins en zijdehoen hebben pootbevedering, een wyandotte niet. Wil je dat de kippen pootbevedering hebben of niet?


Van Kuiken tot Haan - From chick to Rooster ( Wyandotte ) - Duration: 4:35. Peter de Vries 24views. De legkippen die heden ten dage aan de hoge eisen van de grootschalige bio industrie moeten.

Hou er rekening mee dat deze soort uitstekend kan vliegen. Bokmolenhoeve biedt u drie generaties ervaring in het kweken van verschillende soorten legkippen voor particulieren. We verkopen onze legkippen wanneer .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts