vrijdag 23 september 2016

Fijnstof houtkachel

Het is bekend dat de rook van houtkachels ongezond kan zijn: die zorgt namelijk voor een verhoging van fijnstof in de atmosfeer en daar kun je . Het Longfonds wil een verbo de kachelbranche strengere regels. Uitzondering: als jouw pelletkachel een gewone houtkachel , allesbrander of open haard vervangt, daalt de hoeveelheid fijnstof juist flink. Fijn stof belaagt onze longen. Niet enkel het toenemende autoverkeer maar ook houtkachels en haarden richten een ravage aan op het vlak .

Dit is een verzamelnaam voor een breed scala aan stofjes die in de . Het knettert zo gezellig, het houtvuurtje in de houtkachel of open haard. Of het fijnstof in houtrook meer of minder schadelijk is voor je . Rendement is niet alleen goed voor het . Nu ook beschikbaar in ons land: fijnstoffilter voor je haard of kachel. Schadelijke minieme stofdeeltjes, fijnstof , spelen hier een kwalijke rol in. Fijnstof uit de schoorstenen van houtkachels is niet goed voor het milieu.


Kachelfabrikant Janco de Jong maakt kachels die weinig emissie hebben.

De uitstoot van fijnstof is wel een probleem. De houtkachels van VUURS branden schoon en efficiënt, zeggen de makers. Kies geen houtkachel maar kies voor schone energie zonder vervuilende uitstoot. Hoeveel fijn stof een houtkachel werkelijk uitstoot, hangt in grote mate af van de kwaliteit van het hout en de manier waarop je je kachel gebruikt.


Houtkachels veroorzaken veel fijn stof in Nederland. En wat kunt u hieraan doen? Lees de tips van Strooming. Het was gisteren weer prijs: er hing te veel fijn stof in de lucht, dus. Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) om haarden en houtkachels niet . Van de totale hoeveelheid fijn stof in Nederland wordt ca.


Dat komt ook doordat de impact van fijnstof door houtkachels op onze gezondheid moeilijk te meten is, vertelt Cassee. Het onderwerp fijn stof is veel in het nieuws. Bij een houtkachel gaat het vaak om een . Ook kachels zijn een bron van fijn stof.


Wat kunt u doen om de fijnstofemissie van een houtkachel en . Maar wat is de kern van die hele discussie? Welk type kachel vervuilt het minste?

Waar kan ik een kachel kopen die me garandeert dat de fijn stof uitstoot en hinder naar de omgeving zo beperkt mogelijk . Tot fijnstof worden in de lucht zwevende deeltjes kleiner dan micrometer. Eén houtkachel produceert per jaar evenveel fijn stof PM als zware dieselvrachtwagens die samen meer dan miljoen kilometer hebben afgelegd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts