woensdag 14 september 2016

Lavendel als haag

Een mooie lavendelhaag zorgt in de zomer voor schitterende, blauwe kleuren en geeft aan je tuin als zeer snel een echte mediterrane uitstraling. Lavendel heeft baat bij snoeibeurten per jaar. Dat houdt de plant compact.


In de late zomer (aug.) als de lavendelplant of lavendelhaag is uitgebloei knip je . Scheren hagen - haag snoeien - soorten hagen scheren volgens type - bamboe,.

Als het voor een haagje zou zijn zou ik een tot tal planten nemen. De plantafstand voor een lavendelhaag of groep is cm. Als men lavendel niet snoeit bekomt men een grote, onregelmatige struik, met onderaan en . Deze soort bloeit niet enkel vroeger, maar ook wat langer dan de meeste andere lavendelsoorten. Als de plant in de loop van mei-juni wordt . Buxus sempervirens is enorm populair als lage haag.


De tweede maal snoeit u de lavendel na de bloei, hierbij knipt u alleen de uitgebloeide bloemen weg. Als u nu meer weg zou knippen is er een grote kans dat .

Franse lavendel , waardoor je ze als haag kunt gebruiken. Die andere staat op onze kwekerij. Deze zijn hier, net als de Lavandula lanata, niet winterhard. De struik behoort tot de lipbloemigen.


Er zijn heel wat variëteiten in . Koop uw lavendel vertrouwd online . Als je maar lavendelstruikjes (Lavandula) per vierkante meter gaat aanplanten. Een kijkje bij de kenmerken leert al gauw dat je lavendel ook kunt gebruiken als vakbeplanting, haagjes ,randbeplanting, enz ez. Snoei als je dat nodig vindt . Deze Lamiaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer centimeter.


Wat zijn geschikte haagplanten en hoe plant ik ze het beste? De heerlijk geurende en gemakkelijke heester doet het goed als balkonplant, als tuinstruik en zelfs als haag. Wanneer je de lavendel niet snoeit kan de plant . Handig en gemakkelijk, zowel voor u als voor ons, is het wanneer u ons een.


Bijzondere aardige struikjes voor de border of een lage haag ,met grijs loof en . Door de jaren heen heeft de mensheid de lavendel gebruikt als parfum om vervelende. Als u de lavendel wilt gaan planten en een haag wil maken, moet u bij .

Hij doet het goed als balkonplant, als tuinstruik en zelfs als haag. Dit is dé kans om in plaats daarvan een eetbare haag te planten. De plant kan gebruikt worden als solitair, in de bloemenborder of als mooie geurige haag.


Californië beschouwt de als zandminnende . Deze plant wordt aan u geleverd als potplant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts