dinsdag 27 september 2016

Bijenhouden

Gegevens: Geschreven door Hans van der Post. Hoe kom je aan een bijenvolk? Iedere keer als je de bijenkast openmaakt. Van oudsher is imkeren een (neven)beroep dat bedreven werd voor het produceren van honing, het enige zoetmiddel dat bestond. Bijenhouden kent veel variaties.


Vind bijenhouden op Marktplaats.

Voor iedereen een voordeel. Van bijenkast tot honingproducten. Bestel voordelig uit voorraad. De regio Rotterdam telt steeds meer mensen die als hobby bijen houden. Hieronder vindt u de artikelen die uit deze aflevering geselecteerd zijn voor Groenekennis.


De hele aflevering vindt u hier. Guatemala werd tientallen jaren lang geteisterd door een gruwelijke burgeroorlog. Het gaat slecht met de bijenstand in Nederlan dat is al langer zo maar dit jaar is helemaal een slecht jaar.

Bijvriendelijk bijen houden. Jinke Hesterman De toestand van de honingbij baart grote zorgen. Massale sterfte vormt een bedreiging voor . Selfmade imkers leggen uit. Bij voldoende aanwezigheid tijdens de lessen en een voldoende voor het examen, ontvangt u het landelijk erkende diploma bijenhouden.


In Nederland komen ongeveer 3soorten bijen voor. In Lelystad zijn er verschillende soorten gezien . Een complete gids over het houden van bijen en hun dagelijkse verzorging. Een gids die je helpt van begin tot eind: van het kiezen . Daarom is het in sommige gevallen verboden om bijen te houden. Wil je weten wat het belang is van onze honingbijen en andere bestuivers?


Wat onze bijen ziek maakt en hoe je een . Het is verboden bijen te houden binnen een afstand van dertig meter van woningen of andere gebouwen waar overdag mensen verblijven en . U mag geen bijen houden binnen meter afstand van woningen of andere gebouwen waar overdag mensen verblijven, bijvoorbeeld bedrijven en scholen. In het verleden was het normaal dat leerlingen van landbouwscholen les kregen in het houden van bijen. De nectar wordt van de bloemen door de . Honingbijen worden verzorgd door imkers.


Na een basiscursus kun je zelfstandig bijenhouden waarbij zeker in het begin verstandig is om steun van ervar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts