vrijdag 30 september 2016

Hoeveel eieren legt een struisvogel

De struisvogel (Struthio camelus) is een Afrikaanse loopvogel en het enige nog levende lid. Als derde manier ligt hij bijvoorbeeld in het broedseizoen in een kuil en legt hij zijn . Het legseizoen begint bij ons eind februari, begin maart. Als een vogel jaar is begint ze sporadisch een . Kom alles te weten over de wondere wereld van de struisvogel. Hoeveel tenen heeft een struisvogel ?

Tevens kunnen ze het hardste rennen van alle loopvogels en leggen ze de grootste eieren. Tijdens het legseizoen zijn we wel altijd op ons hoede als we de weide of het hok waar ze eventueel hun ei leggen, . Een struisvogelnest kan wel eieren bevatten. De broedduur is ongeveer zes weken. Struisvogels leven in Afrika op de savannes. In dit leefgebied komt weinig water voor.


Als grootste vogel legt de struisvogel de grootste eieren. Ze zijn erg sterk: een volwassen mens kan er op staan.

Een volwassen struisvogel kan meer dan twee meter hoog worden en weegt dan ongeveer 1kilo. In verhouding tot zijn lange lichaam zijn de eieren erg klein. Heb jij weleens gezien hoe jonge struisvogeltjes. Hoe lang duurt het voor een ei van een struisvogel ver genoeg is ontwikkeld om eruit te komen?


Het is zo groot als de hand van een volwassene. Het ei weegt gemiddeld anderhalve kilo. De eieren van de struisvogel zijn groter dan die van elk ander dier: ze zijn glanzend wit en. Als er gevaar dreigt, legt hij zich met gestrekte hals tegen de grond. De gewone struisvogel (Struthio camelus) en ondersoorten leven in zuidelijk Afrika,.


Na het uitkomen van de eieren verzorgen de haan en het alfavrouwtje de . Ostriches_on_Waikato_farm. Een andere afbeelding melden Meld de aanstootgevende afbeelding. Film over mijn ontmoeting met de struisvogel.


Een hen legt na de bevruchting 2-11eieren. De kiwi legt eieren die ongeveer net zo groot zijn als eieren van de emoe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts