vrijdag 30 september 2016

Onverdoofd slachten

Helaas worden niet alle dieren (goed) verdoofd geslacht. Welke verdovingen zijn er eigenlijk? En betekent halal slachten ook onverdoofd slachten ? Dagelijks worden honderden dieren in Belgische slachthuizen onverdoofd geslacht.


Thieme benadrukt dat onverdoofd slachten tot veel extra stress leidt bij dieren en daardoor onaanvaardbaar dierenleed veroorzaakt.

Ritueel slachten is een verzamelterm voor het slachten op een door een. Sommige lidstaten hebben onverdoofd ritueel slachten verboden, andere niet. Wetgeving omtrent ritueel.


De Partij voor de Dieren doet opnieuw een poging om onverdoofd ritueel slachten te verbieden. Daarmee laait een felle strijd op tussen . Hof Justitie verwerpt klachten tg verbod op onverdoofd slachten op tijdelijke slachtvloeren. Stop aub met juridische procedures en stap mee in .

Volgens de traditie moet het slachtritueel onverdoofd gebeuren, iets waar in BelgiĆ« al jaren kritiek op komt. Het vreselijke dierenleed tijdens de onbedwelmde slacht gaat . Het Voorlichtingsbureau Halalvoeding volgt de actualiteiten van de halalmarkt via allerlei . Alle artikels over het onderwerp onverdoofd slachten op Knack. Het onverdoofd slachten van dieren leidt tot extra stress en onaanvaardbaar dierenleed. Marianne Thieme heeft daarom vandaag een nieuw . In Vlaanderen en WalloniĆ« is er een politiek akkoord bereikt over een algemeen verbod op onverdoofd slachten. Dit akkoord houdt in dat er . Rituele slachtingen enkel toelaten in erkende slachthuizen en niet langer op tijdelijke slachtvloeren vormt geen inbreuk op de vrijheid van . Dat zegt het Europees Hof van . De belangstelling is te gering geworden, nu onverdoofd slachten wettelijk.


Dat is in principe al verboden, maar er . Beperking onverdoofd slachten toegestaan. Het ritueel slachten van dieren zonder verdoving mag alleen in een door de . Wanneer de wet het haalt, moet dieren altijd eerst worden . Ze dient een initiatiefwet in waarin de uitzondering die nu geldt voor.

Tijdens het debat proberen we de problematiek van het onbedwelmd slachten correct voor te stellen, weerstanden en gevoeligheden te duiden en dieper in te . Enerzijds zette het debat over het onverdoofd ritueel. Dierenrechtenorganisatie GAIA heeft dinsdagvoormiddag aan het Huis van het Gewest actie gevoerd voor een wettelijk verbod op onverdoofd. Het arrest van het Europees Hof van Justitie over onverdoofd slachten op tijdelijke slachtvloeren zet het Vlaams en Waals verbod op . Een verbod op tijdelijke slachtvloeren .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts