woensdag 21 september 2016

Luis in buxus

Buxus en de soorten buxusziektes en ongedierte en de bestrijding er van om. Dit type luis veroorzaakt weinig schade ook als ziet ze er indrukwekkender uit . De buxusmot is een nachtvlinder die in zeer snel buxussen volledig kan kaal vreten. Wellicht zijn ze via uit Azië geïmporteerde planten zo naar onze regio . Als de jonge luizen uitkomen, lijkt het alsof er schimmel op de takken zit.

De buxusplant verliest aan groeikracht en aangetaste takken kunnen afsterven. Donkerkleurige, bruine, kommavormige schildluizen (ca. 3mm) welke meestal voorkomen in het midden van de plant op oude twijgen. Buxus en vooral de snoeivormen vragen veel voeding om mooi groen te blijven.


Een oordeelkundige bemesting is daarom belangrijk voor een goed resultaat. De schildluis (Lepidosaphes ulmi) kan veel schade aan uw Buxus veroorzaken. Luizen scheiden een kleverige honingstof af die de bladeren bevuilen.


Waarom zijn bladluizen ongedierte en is het belangrijk de bladluis te. Bestrijding van buxus -rups met zeepwater-spiritus heb ik nog niet over .

Vroegwerkende gewassen zoals Buxus , Ilex, Picea en Taxus dienen in december . Er woedt een schimmelziekte die het op buxussen heeft gemunt. Wie niet wil dat zijn haagjes worden aangetast, moet maatregelen nemen. Net zoals andere soorten bladluizen gaan de luizen hier gaatjes prikken in de. De groene blaadjes van de buxus vertonen heel fijne witgele streepjes. De Buxus mot is een toenemend probleem in Nederland en vele Buxus planten.


Ecostyle produceren luizen en rupsen middelen op basis. Alles in een plantenspuit, de gehele plant, met name de uitlopers insprayen. Buxus kan aangetast worden door verschillende parasieten. Indien u uw planten goed verzorg zult u weinig last ondervinden van ziektes. Vanaf volgende week kan er gesnoeid worden!


Voor advies, tips en trucs organiseren we op zaterdag mei een . Dan kan het zijn dat je last hebt van de buxusmot. Als er luis in de buxus zit, gaan de blaadjes aaan de toppen een beetje rondkrullen en als je dat openvouwd zie je de luizen vaak zitten,als dat . Dode blaadjes, spinnenwebben of kale takjes aan je buxus ? Hier vind je tips voor de bestrijding van de buxusrups.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts