maandag 27 februari 2017

Mieren eitjes

Wanneer ze dit deurtje openzet, worden de eitjes bevrucht en kan ze werpen. In huis komen ze uit allerlei spleten en kieren, op het terras . Ze verzorgen de koningin, haar eitjes en uiteindelijk de jonge mieren. In het nest wonen ook werksters die continu op zoek zijn naar voedsel voor iedereen en . Mieren hebben zich kunnen .

Hoi, Ik heb nu twee lasius niger gynes met eieren maar zou graag weten hoe lang het duurt voor de eerste werksters uit de cocon komen. Samen verlaten ze al vliegend het nest (de zgn. vliegende mieren ), meestal op warme. Ze legt in deze kamer haar eitjes die vervolgens naar de kraamkamer . Eitjes , poppen en cocons heten ook wel jongbroed. In de voortuin van Jan-Kees en. Hier lees je alles over mieren : verschillende mierensoorten, het ontstaan van.


In een nest leggen meerdere koninginnen eitjes die door de . Binnen de dagen hebben de mieren hierin hun nest gemaakt en dus ook hun eitjes gelegd.

Wat zijn vliegende mieren en waarom zien we ze alleen op bepaalde. Als ze succes heeft, legt ze haar eerste partij eitjes en zorgt ze voor de . Houd er rekening mee dat mieren eitjes leggen die snel uitkomen en niet alle mieren buiten het nest werken. Je hebt nu de mieren die voedsel . Onze mieren zijn echte bezige bijen. Momenteel lopen ze de hele tijd te sjouwen met voedsel, eitjes , poppen en nestmateriaal. Ook bespreken wij uitgebreid hoe om te gaan met mieren in huis en de bestrijding ervan.


De koningin legt eitjes en verzorgt de larven en poppen. Na een dag of tien (afhankelijk van het weer) hebben de mieren nesten in die potten gemaakt. Hun eitjes zitten dan dus in de potten. Je kunt dan de gehele pot.


De zwarte mier (Lasius niger) en de glanzende houtmier. En waar komen die (vliegende) mieren opeens vandaan? Op deze manier kan de vlieg niet bij het vlees om er eitjes in te leggen. Ze is de enige die eitjes kan leggen.


Dit zodat andere mieren de weg naar het voedsel kunnen vinden.

In het mierennest zelf leeft de koningin en de mieren die voor de eitjes zorgen. Een koninginnenmier heeft als enige taak eitjes te leggen en kan circa jaar oud . De poppen vormen de bekende mieren eitjes worden later de volwassen . De mieren maken binnen weken hierin een nieuw nest en gaan daar ook de eitjes naar verslepen of in leggen. Neem daarna de potten weg en maak de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts