maandag 20 februari 2017

Wanneer catalpa planten

Tuinadvies van Jan de Tuinman over: Aanplanting Catalpa. Een bolcatalpa is uitstekend geschikt voor een kleine tuin. Heeft een bolvormige groeiwijze en frisgroen blad. Het hele jaar door kunnen bomen en andere planten worden verplant als ze in pot zijn gekweekt.


Hoe en wanneer een boom planten ? Het is een sfeermaker wanneer het donker wordt endoor de ledverlichting . Tot wanneer kunnen we deze bomen planten posts okt. Het blad maakt een flinke groeispurt wanneer de groei op gang komt. Catalpa nana komt niet tot bloei posts jul.


De beste periode is tussen oktober en juni. Bolcatalpa planten wanneer ? De nederlandse naam is Trompetboom, familie van de Bignoniaceae. De bloemkleur is wit met geel en de bloeitijd is van ca. Handige tips en info voor het planten van een boom op stam.


In juni – juli pronkt hij met een. Het beste plantseizoen is het najaar . Meer weten over de catalpa ? Snoei jonge bomen meteen terug als je ze plant. Knip meteen na het aanplanten alle takken van een jonge boom terug tot op circa vijf . Een catalpa is een schitterende boom met trompetvormige bloemen die laat.


Vaak merk je het probleem pas wanneer de transportkanalen in de plant al sterk. Zet de kluit van de trompetboom op de juiste hoogte in het plantgat. Plant de trompetboom daarom op een door de wind beschutte plaats of zorg voor bescherming met . U dient de boom te snoeien na de winter wanneer er geen vorst meer komt.


Een bijzondere eigenschap van de planten is dat ze muggen en vliegen op afstand houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts