donderdag 19 oktober 2017

Bijen eten

Dat is het beeld dat we collectief met ons meedragen. Maar klopt dit eigenlijk wel? Als je een hondje, of om het even welk ander beestje, aanschaft dan vinden we het vanzelfsprekend dat we dat diertje te eten geven. De nectar die door de bijen wordt verzameld op florale en extraflorale.


Een insect met een prooi is dus nooit een bij.

Deze bijenwolf (een graafwesp) heeft een honingbij gevangen. Er bestaan veel soorten insecten die als vijanden van bijen of wespen. Een bekende combinatie, maar hoe zit dit eigenlijk precies?


Bijen eten uitsluitend vegetarisch. Nu de bijen zo drastisch in aantallen aan het afnemen zijn, horen we het steeds vaker: bijen zijn nodig voor een groot deel van onze voedselvoorziening. Planten trekken bijen en andere insecten aan met nectar en wanneer een bij op de bloem stopt blijven de pollen aan de bij kleven en zo naar . Je hebt verschillende bijen : de koningin, de dar (mannetje) en de werkster.


De larven eten heel erg veel en groeien en groeien.

Honingbijen zijn vegetariërs, ze eten alleen nectar en stuifmeel uit bloemen. Ook wilde bijen zoals hommels, behangersbijen en metselbijen eten alleen . Ze brengen hun eten naar hun korf. Hiervoor moeten ze een voorraad honing aanleggen.


Met de tips van Milieu Centraal maak jij je tuin aantrekkelijk voor bijen. Het is weer zomer en het barst weer van de bijen , wespen en dit soort hoornaars. Zonder het werk van bijen hebben wij geen appels, peren, tomaten,.


Door het eten van stuifmeel voorzien bijen in hun behoefte aan eiwitten, . Ook hun larven eten hiervan. Ze maken hier ook honing van. Op de foto zie je hoe de pootjes van de bij vol hangen met stuifmeel. In reactie op een vermindering van het voedselaanbod verkleinen de bijen het broednest.


Als de voedselschaarste lang aanhoudt, wordt het volk daardoor . Informatie over hoe bijen leven wonen hoe ze werken en wat hun nut is. Sommige bijen, zoals de honingbij, leven in een bijenkorf, een soort groot nest waar. Ze sparen zich zelfs de moeite om een bloem te bezoeken teneinde iets te eten.


Ze vragen de andere bijen om voedsel.

Deze luilakken wachten op de kans om . Zij leggen stiekem een eitje in het nest van een andere bij. Daarnaast zijn het ook vleeseters doordat ze andere vliegende insecten eten. Dit maakt wespen belangrijke insectenbestrijders. U hoeft hiervoor geen imker te zijn: elk gebaar telt om bijen te beschermen in steden ! Wespen leven slechts een . Om deze gratis dienst te behouden is het nodig om alle bijen van eten ,. Iedereen zijn taak Binnen de kast heeft elke bij haar eigen taken en verantwoordelijkheden: de koningin legt de eitjes, de darren vrijen met de koningin en de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts