vrijdag 27 oktober 2017

Vlinderstruik bijen

Vlinderstruik - Buddleja davidii is een heester en drachtplant die in de periode. Wilde solitaire bijen : nog niet waargenomen, maar langtongige soorten kunnen . De Buddleja of vlinderstruik is een door iedereen gekende heester. Bij de verschillende soorten . Zoals de naam aangeeft is de vlinderstruik een echte vlindermagneet.

Bijen doen daar niet moeilijk over en schuiven ook lekker aan. Tevens werd gekeken naar de bloei van de struiken en naar de aantrekkelijkheid voor hommels, bijen en zweefvliegen. Een van de meest aantrekkelijke planten in de zomertuin is de vlinderstruik.


Niet alleen vanwege de indrukwekkende bloemtrossen maar ook omdat de plant als . Wil je meer insecten in je tuin of wil je de bijen helpen en heb je veel zon in je tuin? Met de bijen en de vlinders gaat het niet zo goed. Dat vlinders en bijen in hun voortbestaan worden bedreig is algemeen.

In iedere tuin is wel een plekje te vinden voor een vlinderstruik of . Het snoeien van de vlinderstruik geeft bloemen! De vlinderstruik (Buddleja) is een sterke bladverliezende heester die lang bloeit,. Blije bijen , zo help je ze een handje.


Mij is verteld door iemand die het best kan weten (maar ik kan het niet meer navragen), dat bijen niet direct bij de nectar kunnen, maar de . Maar als je de hele zomer wil kunnen genieten van zijn . De meest gebruikte soort, Buddleja davidii, bloeit in de . Bij ons huisje bloeit de vlinderstruik nog met bijna zomerse geestdrift. Bijen en zweefvliegen zijn eveneens verdwenen. Help de bijen - bijenvriendelijke planten zijn niet alleen belangrijk in het openbaar. Als we zorgen voor voedselaanbod voor vlinders en bijen het hele jaar. Hierbij gebruikt de struik allerlei trucjes om vlinders te lokken naar zijn luilekkerland.


Ook heel wat klimplanten, bomen en struiken kunnen waardevol zijn: klimop, hop , winterlinde, zomerlinde, alle soorten wilg, meidoorn, vlinderstruik , hondsroos . Bijen zorgen voor bestuiving van bloemen en hierdoor voor vruchten. De vlinderstuik bloeit langer dan de blauwe regen en is daarmee voor een langere periode. De groep van de wilde bijen bestaat uit solitaire bijen en hommels.

De kleine bloemen in lange bloempluimen .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts