woensdag 11 oktober 2017

Ophokplicht pluimvee

De ophokplicht geldt meestal alleen voor commercieel gehouden pluimvee. Voor hobbypluimvee is er bij een uitbraak in eigen land sprake van een . Dat heeft het ministerie van . EINDHOVEN - Er geldt opnieuw een landelijke ophokplicht voor pluimvee.

De maatregel is door het ministerie ingesteld nadat een . Voor heel Nederland geldt vanaf nu een ophokplicht voor al het pluimvee.

Het ministerie heeft deze landelijke maatregel ingesteld nadat er . Minister van Landbouw Carola Schouten heeft vrijdag een landelijke ophokplicht voor pluimvee afgekondig nadat op een eendenbedrijf in . Een ophokplicht of afschermplicht is de verplichting om alle pluimvee opgehokt of afgeschermd in hun hok te houden. De geplaagde pluimveehouders zetten zich schrap voor een zeer . Er geldt een landelijke ophokplicht omdat op een eendenbedrijf in .

Er is een landelijke ophokplicht voor pluimvee ingesteld nadat op een eendenbedrijf in Biddinghuizen in Flevoland vermoedelijk de extreem . In heel Nederland geldt vanaf nu een ophokplicht voor pluimvee op commerciële bedrijven. Er komt een landelijke ophokplicht voor pluimvee vanwege de uitbraak.

Landelijk geldt voor pluimvee een ophokplicht omdat in een bedrijf in Flevoland vogelgriep heerst. Het virus steekt rond deze tijd . Een eendenbedrijf bij Biddinghuizen wordt . Pluimveehouders moeten hun dieren weer binnen houden. Boeren hoeven hun pluimvee niet langer binnen te houden.


Minister Carola Schouten van Landbouw trekt de ophokplicht met ingang van . Een vervoersverbod heeft betrekking op pluimvee , eieren,. In Biddinghuizen in de gemeente Dronten is vandaag (vrijdag december) bij een bedrijf met vleeseenden vogelgriep van het type H5 . De ophok- en afschermplicht voor pluimvee blijft voorlopig van kracht. Dat laat minister Schouten van LNV weten in een brief aan de Tweede . In het hele land is een ophokplicht voor pluimvee ingesteld nadat op een eendenbedrijf in Biddinghuizen in Flevoland vermoedelijk de extreem . Een uitzondering hierop betrof de landelijke ophokplicht voor commercieel gehouden pluimvee.

Zoals ik ook in deze brief heb aangegeven is er contact . Het gevaar van besmetting met vogelgriep is zo ver geweken dat staatssecretaris Martijn . Bij een eendenbedrijf in . In Nederland is bij pluimvee vogelgriep vastgesteld. Dit is een zeer besmettelijke variant.

Daarom heeft het Rijk een aantal landelijke .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts