vrijdag 13 oktober 2017

Hortensia bruine bladeren

Ik heb een 5-tal volwassen hortensia -struiken in volle grond (jaar oud). Sedert een paar dagen worden de bladeren bruin en krullen ze. Hortensia bruin na vorst ? Zoveel bruine hortensia in de tuinen posts sep.


Zwarte blaadjes bij hortensia posts apr.

Van de week vond ik hem al tamelijk droog en begonnen de bloemblaadjes slap te hangen en heb toen een borrelbad gegeven. Vandaag vind ik de plant nog . Bij deze lichte kleuren ontstaat dan verbranding, bruin worden van de bloem. Bij mij zijn ze mooi wit maar het blad hing slap van de droogte alleen door alle regen nu . Het blad verbrand snel, dit wordt zichtbaar door bruine bladranden , die er lelijk uitzien.


Deze plant is beter winterhard dan de macrophylla en deze soort begint . Bekijk de video over de juiste hortensia verzorging. Maar bruin blad is niet altijd een signaal dat de plant het niet gehaald heeft.

Bruine randen op de bladeren zijn een teken dat de kamerplant te veel direct . De populaire hortensia snoeien: wanneer, hoe en waarom? Snoei vlak boven een gezond bladpaar , schuin naar beneden. De bovenste takken hebben nu bruine bladeren , onderkant mooi groen. Verschijnsel nog nooit waargenomen.


Een gezonde hortensia in volle grond zal weinig last van ziektes hebben,. Je kan je hortensia in een mooie mand op je terras houden of planten als struik in je tuin,. Let bij het aankopen dat de hortensia geen bruine bladeren heeft. We hebben de beste hortensia -tips voor je op een rij gezet. Op de bloemen van de hortensia ontstaan bruine vlekjes.


De druppels die bij het water geven op de bladeren blijven liggen zouden werken als een . De randen zijn dan volledig afgestorven en bruin geworden. Plant hortensia op de goede plek en geef hem de juiste verzorging voor. Sinds een paar dagen heeft één van onze hortensias allemaal bruine vlekken op de bladeren.


Er zijn zelfs bladeren die helemaal bruin zijn en . De sporen bereiken de onderste bladeren via opspattend water,. De planten zatten eerst in .

De hortensia is een vorstelijke bloem die met haar bijna bolronde trossen in vele kleuren. De bladeren zijn zeer sterk gelobd en vertonen alzo enige gelijkenis met een eikenblad (eik = quercus). In de volle zon kleuren de bloemen bruin.


Donkerbruine plekken met rode rand op de bladeren. Zwart of bruinzwarte snuitkever van ongeveer 1cm lengte die aan blad of .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts