maandag 16 oktober 2017

Grijze rat

De oudste rattensoort van ons land is de zwarte rat , wordt ook wel genoemd grijze , blauwe of dakrat. De kleur is erg wisselend zoals de naam . Muizen en ratten bestrijden Verdelging van ratten en muizen. De soort is ook wel bekend onder de namen Noorse rat , rioolrat, . Veel mensen kennen het verschil niet tussen een zwarte en bruine rat.


Toch zijn er veel duidelijke verschillen.

Hier zetten we de verschillen op . Deze rat eet alles wat zij te pakken kan krijgen en voedt zich zowel met plantaardig als dierlijk . Ratten zijn er in verschillende soorten en gedragen zich ook verschillend. Hebt je overlast en wilt u zelf bestrijden lees dan hier hoe je te werk kunt gaan. Ziet u een rat , dan heeft u te maken met een rattenplaag. De schade is vermoedelijk al groot en het enige wat rest is rattengif.


Het is daarom zaak om alert te . Van alle als huisdier gehouden knaagdieren is de tamme rat één van de grotere soorten. Wanneer je naar het uiterlijk kijkt, dan merk je de lengte direct op.

In Amsterdam heerst een ware rattenplaag. Als de ratten toch binnen zijn, maak dan gebruik van de. Uitwerpselen zijn een belangrijk teken dat er overlast is van ratten. De bruine en zwarte rat zijn echte cultuurvolgers en. Keutels van de Zwarte rat.


Je kunt hem overal tegenkomen. Op schepen, in kelders, in riolen noem maar op. Bij de tamme rat zijn de afgelopen jaren verschillende mutaties opgetreden.


Merle is een gelijkmatig vlekpatroon van donker en lichtere grijze vlekken. De grootste knaagdiersoort uit de orde Ware Muizen is het geslacht Rattus. In Nederland komen bruine rat en zwarte rat voor waarvan de bruine rat. Ratten in de tuin dient men tijdig te vangen of te bestrijden. Rattengif strooien is verboden omdat ze resistent worden en andere dieren hieraan doodgaan.


Zwarte ratten kunnen goed klimmen en zijn al vanaf de oudheid met schepen vanuit Azië over de hele wereld verspreid. Ze zijn vooral bekend vanwege de pest .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts