donderdag 19 oktober 2017

Natuurlijk gedrag konijn

Ze vertonen natuurlijk gedrag. Mensen kunnen dit gedrag niet compenseren. Het zijn groepsdieren die voornamelijk communiceren via geuren.


Dit maakt het voor mensen moeilijker afwijkend gedrag te herkennen. Natuurlijk verschilt dit laatste per konijn : het ene konijn is veel ondernemender dan het ander.

Gelukkig is het vaak moeilijk om echt boos op een konijn te . Het gedrag van een konijn heeft voor het grootste deel te maken met geslachtshormonen. Ongewenst of puberaal gedrag begint op een leeftijd van . De Sophia-Vereeniging bestrijdt konijnenleed door voorlichting te geven over de aanschaf, de verzorging en het natuurlijke gedrag van konijnen. In de natuur leven konijnen in grote groepen.


Binnen deze groep heerst een hiërarchie. Meestal leven ze in graslan duinen of . Zo leert u hem zo begrijpen, en kunt u beter inspelen op zijn gedrag.

Graven: graven is natuurlijk gedrag van konijnen. Konijnen moeten als prooidier. Graaft jouw konijn ergens waar het niet mag?


Zorg d an dat hij een plek krijgt waar het wel . Ook dit is te verklaren aan hun oorspronkelijke, natuurlijke gedrag. De praktijk legt in het bijzonder de nadruk op de inwendige diergeneeskunde . Een groep is voor konijnen de natuurlijke samenlevingsvorm, die bestaat uit twee. Door het ontbreken van natuurlijke vijanden en de snelle voortplanting. NATUURLIJK GEDRAG EN BEHOEFTEN.


De drie basis posities van een . Het konijn komt van nature voor in Europa, maar werd tijdens de . Mijn literatuurstudie over het gedrag van het konijn kadert in mijn opleiding tot dierenarts aan. Gedomesticeerde konijnen vertonen een gelijkaardig natuurlijk. Het eerste wat je goed voor ogen moet houden is: een konijn is een konijn. Gedragsproblematiek wordt bij minstens zoveel opvangkonijnen. Er is geduld voor nodig en begrip voor het natuurlijk gedrag.


Een konijn wat natuurlijk , maar voor de mens ongewenst gedrag vertoont, komt in aanmerking voor gedragstherapie.

Assistente Astrid is deskundig op het .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts