maandag 23 oktober 2017

Waterbassin tuinbouw

Al jaar zijn wij gespecialiseerd in snelle, volledige en vakkundige aanleg en renovatie van regenwaterbassins voor kwekers en tuinbouwinstallateurs. Hoe gaat de aanleg van een waterbassin in zijn werk? Wij leggen het uit, stap voor stap. Je maakt een waterbassin door een gat te graven en de uitgegraven grond als een dijk om het gat te leggen.


Op die manier hoef je niet diep te graven om veel . Een groot voordeel dat een bassin kan bieden is.

Niet alleen de teelten in open lucht lijden onder de droogte. Op veel glastuinbouwbedrijven staan de waterbassins zo goed als leeg. Soorten water en gebruik van water in de tuinbouw.


Niet enkel in de (glas) tuinbouw wordt veel water gebruikt en hergebruikt, onze bovengrondse watervoorzieningen zijn een economische en ideale toepassing in . Recirculatie De steeds strengere controles op. Een waterbassin bestaat uit een omdijkt stuk grond dat bekleed is met een duurzame folie. Veel glastuinders slaan het regenwater op in een bovengronds waterbassin. Dat vraagt veel grondoppervlakte (dure meters) en kan .

Om het regenwater kort vast te houden, wordt het eerst opgeslagen in het bestaande waterbassin of –silo. Vanuit de tussenopslag gaat het . Oorzaak van de filterverstopping is veelal de algengroei in het waterbassin en – silo. Daar moet een teler het probleem aanpakken. Het graven van waterbassins is al bijna jaar een van onze specialismen. Snel en vakkundig voeren wij de opdrachten uit.


Onze machinsten verstaan hun vak . Hier leest u meer over de eisen van het Activiteitenbesluit voor de sector glastuinbouw. Glastuinbouw is de sector waar gewassen worden geteeld in kassen. In de tuinbouw meehelpen en meedenken, dat vinden we leuk bij Straathof! En bij tuinbouw hoort ook een waterbassin.


Wanneer er voldoende ruimte beschikbaar is, biedt een waterbassin de mogelijkheid om een groot . Kroes Aannemingsbedrijf B. Hierbij wordt op grote diepte geboord naar schone energie. Bommelerwaard (in de Afstand waterbassin 2m (maximale hoogte 2m). Waterbassins voorzijde bedrijfskavel. De belangrijkste fasen in de aanleg van een waterbassin zijn: het leggen van.


In stilstaand water kan er een hevige groei van algen ontstaan.

Dit heeft meerdere negatieve gevolgen, waaronder een slechte waterkwaliteit en verstoppingen . De tuinbouw in de volle grond veroorzaakt, vooral op zandgronden, een te grote emissie van. Gemeente Westland), Hester van Gent (productschap Tuinbouw ). Wil je voor je bestaande of nieuwe waterbassin berekenen in hoeverre het de water-. Brosens Jef (aanleg RW-bassin).


Via bijgaande foto-sessie kan u zich een beeld scheppen van wat het aanleggen van een waterbassin precies behartigd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts