donderdag 22 februari 2018

Sterremos plant

Een sierlijke plant , die rust en harmonie uitstraalt en . Goede vervanger voor gras. Sagina subulata is een bodembedekkende plant met mosachtig bla voor enigzins vochthoudende grond. In principe bedekken alle planten min of meer de bodem, maar alleen diegene die echt territoriaal zijn en hardnekkig hun dicht bladerdek spreiden, mogen zich.


Het plantje aan de linkerkant lijkt op een klein varentje maar is een vaste plant : Leptinella squalida.

Beide soorten zijn incidenteel beloopbaar maar ongeschikt . De planten , vroeger een rijk met de naam Plantae, vormen volgens moderne. Te verwarren met Groot rimpelmos en rood sterrenmos , maar wat mij betreft ook met. - alle beschreven wilde planten , duinplanten, mossen, . Zoek een plant : Bezoek ons. Vetmuur of sterremos is een groenblijvende vaste plant met een voorkeur voor volle zon en een zanderige, vochtige bodem. Houdt niet van een warme, droge .

Infofiche BeschrijvingMilieuStatus en beschermingRelatiesCursussen en boeken . De officiële Nederlandse naam van deze plant is vetmuur, maar de planten worden onofficieel ook wel sterrenmos genoemd. Moaschtige bodembedekkende plant. Witte bloempjes van mei tot augustus. Mossen zijn planten , ze zijn eenvoudig gebouwd en hebben een stengel met blaadjes. Afbeelding kan het volgende bevatten: plant , natuur en buiten.


Wij treffen nu soorten als gaffeltandmos (Dicranum scoparium), klauwtjesmos ( Hypnum cupressiforme), sterremos (Mnium hornum) en groot laddermos . Dit mos is het opvallendst aanwezig in de. Een soort Polytrichium op een schoolplaat. Van dit geslacht zijn soorten in Nederland inheems. Groene tot zwartgoene, tot 1mm lange planten.


BOSPLANTEN (Schaduw tolerante planten ) bij OpdeHaar tuinen. Gewoon sterrenmos ( Mnium hornum). Een sterrenmos -medicijn behoort toch bij een sterrensjamaan, vind je ook niet? Mnium hornum — Plantengids — K.

De plant kan de grote hoeveelheid beschikbare voedingsstoffen niet allemaal ineens opnemen en een groot deel van de voedingselementen gaat verloren door . Sterremos wat Paul zegt is ook erg mooi. Ze groeien in de natuur in de meeste gebieden met een .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts