maandag 19 februari 2018

Code eieren

Weet u waar de eieren in uw koelkast vandaan komen? De code die op elk ei gedrukt staat, vertelt het u. De cijfers en letters verwijzen naar de . Volgens de Europese regelgeving moet op elk ei dat verkocht wordt een ei - code (of is het eiercode?) staan. Deze code bestaat uit of meer cijfers en letters.

De dienst raadt het eten van eieren van één bedrijf nog steeds voor iedereen af. Er zijn verschillende soorten eieren te koop in de winkel, maar wat is het verschil ? Aan de code kan worden gezien uit welk land het ei komt, en uit welke houderijsysteem het ei afkomstig is. Controleurs kunnen aan de hand van deze code het . Welke info vind je op een eierdoos?


Sommige eieren in Nederland zijn besmet met de giftige stof fipronil. Op ieder ei staat een code afgedrukt.

Eiercodes beginnen met een cijfer van tot en met 3. De regel is grofweg: hoe lager dit cijfer hoe hoger het welzijn voor de . Als u boodschappen doet, kunt u de herkomst van eieren nagaan door de code op de verpakking te verifiëren. Die code wordt gevolg door de kenletters van het. Wat betekenen die codes nou precies?


Via deze stempel kan iedereen nagaan waar het ei vandaan . Veel betrouwbaarder dus dan het etiket. Let op de code die op het ei staat: = biologisch, = vrije uitloop, = scharrel en 3 . Er zijn vier soorten eieren van legkippen te onderscheiden, naargelang de manier. Als die code begint met gaat het om biologische eieren. Alle eieren worden gestempeld.


Vandaag eieren gekocht in een supermarkt die beginnen met een 3-NL code. Op de site van Veilig voeding stond hierover het volgende . Een doosje eieren in de koelkast? Aan de hand van deze code kunt u uw eieren controleren.

In de supermarkt zijn de eieren van biologisch gehouden kippen te herkennen aan het begincijfer van de ei - code op het ei. Vaak dragen ze ook een Beter . Het verschil tussen een scharrel- en een biologisch ei is meer dan een code. In dit artikel geef ik uitleg over het leven van een kip en het . Code zijn de diervriendelijkste eieren.


De kippen leven zo natuurlijk mogelijk. Ze hebben veel ruimte binnen en buiten. Wat voor soort eieren breek jij boven je beslagkom? De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft donderdagmiddag de lijst met codes van besmette Fipronil eieren aangevuld.


De Stichting Blij met een Ei geeft voorlichting over de legpluimveehouderij in Nederland en. Dankzij de code op het ei.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts