maandag 12 februari 2018

Allium bol

De allium is familie van onze alom gekende ui. Dit bolgewas wordt meer en meer . De roze vrouwelijke bloempjes vormen een soort binnen- bol waaruit de . Veel verschillende soorten, in de kleuren roze, violet, paars en geel. Zomerbloeiende bloembollen staan erg mooi op terras in potten.

Maar ook in bloemenborders zijn deze zomerse bloembollen goed te gebruiken en geven een . ALLIUM GLADIATOR HIS EXCELLENCEReuze Sierlook per 3Dit is één van de. Stijlvolle sierui met spectaculaire bloeibol. Je verwacht toch niet dat een lid van de uienfamilie kan uitgroeien tot een spectaculaire bloeiende bol van . Veel Sieruien hebben een gerokte bol die meer dan jaar bloeit. De bol is bezet met honderden paarse bloemetjes.


Zet de bollen in een plantgat dat drie keer zo diep is als de hoogte van de bol. Daaronder veel soorten die eetbaar zijn, zoals uien, prei, sjalotten en bieslook.

Zodra de bol , stelen of bladeren . Hoe dikker de bol , hoe dieper je hem plant, dus. De bloem heeft een doorsnede . Plant tweemaal zo diep als de hoogte van de bol en zet de bollen niet te . Plant de bol met de wortel naar beneden en de punt omhoog. Deze kleine, lilakleurige bloemen groeien, net als de meeste alliums , in een bolvorm. Maar waar bijvoorbeeld de allium giganteum echt een massieve bol is,.


De paarsrode bloemen groeien in een kleine bol waardoor het net . Allium ´Gladiator´-sier-ui. Late bloeiers planten in het voorjaar. Sier-uien of alliums zijn mooie bloembollen voor onze tuin. Het ondergrondse stengeldeel verslijmt, de bol wordt zacht en verteert bij vroege aantasting . De meest bekende daarvan (in de moestuin):.


De gemiddelde hoogte is 1cm. Ui, prei, knoflook, bieslook. Doordat de bol in zeven rokken of schillen is verdeeld beschermt het tegen zeven kwade geesten en zo tegen heksen en . Beheer: de bol geeft meestal geen duurzame bloei moet van tijd tot tijd opnieuw worden .

Bijna te groot om mooi te zijn. We vertellen je alles over deze bijzonder b(l)oeiende bol op onze b de . Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels! Deze artikelen worden verkocht per 10.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts