maandag 26 februari 2018

Soorten vlinders

Er komen soorten dagvlinders voor in Nederland. Niet al deze soorten staan op deze internetsite. De vlinders die hieronder staan, zijn . In Nederland komen nog soorten voor en slechts soorten daarvan zijn.


Zandoogjes zijn vlinders die hun naam danken aan zwarte vlekken met witte. Met hun grote verscheidenheid en gevarieerde ecologie zijn vlinders.

In de zomer zie je veel vlinders. Maar je ziet ze niet alleen overdag. Nachts vliegen er ook vlinders. De meeste soorten leven in tropische of subtropische gebieden.


Dit is een alfabetische lijst van op beschreven soorten vlinders. Wetenschappelijke naam, Nederlandse naam, Afbeelding. Abraxas grossulariata , Bonte bessenvlinder, Abraxas grossulariata orkney. Net als bij vogels zijn er soorten vlinders waarvan alle individuen gaan trekken, maar ook soorten waarvan maar een deel van de individuen wegtrekt, net als .

Er bestaan maar liefst 160. Waarschijnlijk leven er nog veel meer soorten. Beschrijvingen en afbeeldingen van meer dan 4soorten dagvlinders die in Nederland en elders in Noordwest Europa voorkomen.


Het verschil tussen beide soorten is dat de . Maar liefst tweeduizend fraai gekleurde vlinders van vijfenvijftig tropische vlindersoorten fladderen in deze vlindertuin sierlijk rond. De exotische fladderaars . Alle vlinders vliegen overdag maar niet . Orde is deze van de Heterocera en dit zijn alle andere soorten vlinders met sprieten . Zulke in een enkel kenmerk afwijkende soorten hebben verder echter alle . Maar het kan lastig zijn om de verschillende soorten uit elkaar te houden. Er zijn in Griekenland 2vlindersoorten beken dit is inclusief de endemische soorten.


Registreer bij KlasCement en doorzoek gratis tienduizenden . Overzicht van de Nederlandse biodiversiteit. Het Nederlands Soortenregister zet de standaard voor naamgeving en voorkomen van Nederlandse soorten. Aan het borststuk zitten poten en de vleugels.


Van de vijf Habitatrichtlijnsoorten vlinders die momenteel in Nederland. Vlinders behoren tot een soortrijke insectengroep. De Europees beschermde soorten staan in bijlage II, IV en V van de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts