dinsdag 20 februari 2018

Waar zijn slakken goed voor

Waar komen ze toch vandaan? Nematoden werken vooral goed tegen naaktslakken , omdat die zich overdag op of onder de grond schuilhouden. Er bestaan zelf slakken kwekerijen waar deze slak voor de comsumtie gekweekt word.


Voor vele moestuiniers zijn slakken met voorsprong nummer van de te vrezen beesten. Dat is ook voor de slakken goed nieuws. Het is gelukkig ook heel gemakkelijk om slakken goed te bekijken, want ze.

Er zijn heel veel verschillende landslakken : in N. Ze komen meestal na zonsondergang tevoorschijn, of na een fikse regenbui. Maar normaal leven ze onder de grond. Helaas zijn er meer levensgevaarlijke straten dan . Landbewonende soorten zoeken plaatsen op waar de relatieve. Dit is te danken aan de harde schelpen van slakken (en tweekleppigen) die goed bewaard kunnen blijven.


Als je de tuinslak wilt vinden, kun je het beste gaan zoeken als het warm en vochtig weer is. Hoe komt een slak vooruit en waar zijn die voelsprieten voor?

De voorplanting kan bij slakken heel snel gaan, slakken zijn namelijk. En beginnen zich meteen te goed te doen en hun buikjes rond te eten met uw planten. Zet de schadelijke soorten zo snel mogelijk uit in een gebied waar ze geen . Dat laatste kunnen ze heel goed. Kies voor planten waar slakken een hekel aan hebben, zoals akelei, goudsbloem.


In een moestuin zijn alle slakken naar, maar naaktslakken zijn de ergste: die. Een lezeres meldde me dat haar zelfgemaakt biervallen heel goed werken en. Cijfer: (schaal van (zeer slecht) tot ( zeer goed ). De slak trekt zich terug in zijn schuilplaats, waar hij dood gaat. Met name naaktslakken zijn berucht, maar ook huisjesslakken kunnen.


Ook de herfst is goed moment om slakken tegen te gaan. Naaktslakken leven grotendeels onder de grond waar ze ook van wortels van planten eten. Dus als je slakken met chemische middelen probeert te bestrijden, verwoest je in feite het ecosysteem . Wil je toch vraatgevoelige planten in je tuin, zet ze dan naast planten waar de slakken niet van houden.


Slakken in de tuin zijn vaak ongewenste bezoekers. Ook kan een goede lenteschoonmaak helpen, omdat door het .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts