zondag 11 februari 2018

Kan een hommel prikken

Ook gaat een hommel na de steek niet dood en kan hij net zoals wespen de angel iedere keer opnieuw gebruiken. Door de angel wordt het gif naar buiten . De steek van hommels is slechts pijnlijk en niet gevaarlijk, tenzij men allergisch is. Dan kan in extreme gevallen een . De posterversie van hommelsteken en allergieën is hier te downloaden.

De reactie op een hommelsteek kan per incident verschillen. Mensen zochten ook naar Kunnen hommels steken? Helaas dit is hardnekkige fabel, want hommels behoren tot dezelfde familie.


Hoewel een hommel dus prima kan steken, is de kans dat je een . Maar zelden komt het voor dat het insect zijn angel verliest en daaraan overlijdt. De hommel kan daardoor meerdere malen steken. Hierbij leggen hommels zich op hun rug en steken met hun angel.

De angel van een hommel is echter anders dan die van een bij. Als ze zich bedreigd voelen kunnen wespen pijnlijke steken veroorzaken. In tegenstelling tot bijen hebben wespen een angel zonder weerhaken en kan één. Muggen, wespen, bijen, hommels en teken.


Er kan een allergische reactie ontstaan of een reactie na besmetting, bijvoorbeeld na een beet . Tijdens een steek spuit een hommel een hoeveelheid hommelgif in via de angel. Bij een steek in de mond of de keel kan een plaatselijke reactie gevaarlijk . Verschillen tussen bijen, wespen en hommels. Soms kan een hommel zich wel eens vergissen, maar dan is . Ontbrekend: prikken met spoed: steekt een hommel? Daardoor is een hommelsteek minder pijnlijk, want de angel wordt.


Tijdens het prikken wordt door de bij of de wesp de vlijmscherpe . Ondanks dat hommels zelden steken, kan het toch voorkomen dat je een hommelsteek oploopt. Dit zorgt in de meeste gevallen slechts voor een flinke . Een ontdekkingsreis door de wondere wereld van de hommel.

Hierdoor kan een hommel tijdens koude dagen wél fourageren en bloemen bestuiven en een. Ook kan er een allergische reactie optreden. Gelukkig gebeurt dit bij slechts procent van de mensen.


Bijen, wespen en hommels , zij kunnen voor onaangename momenten zorgen. Hommels komen af op transpiratie, alcohol, zeep en . Als je gestoken wordt door een wesp, krijg je een bultje dat pijn doet en kan jeuken. Is dit nu normaal bij een steek van een hommel of kan het zijn dat ik allergisch ben? Ik voelde een flinke prik.


Bijen, hommels en wespen hebben een angel waarmee ze kunnen steken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts