donderdag 15 februari 2018

Ratten gevaarlijk

Noem het woord “ ratten ” en mensen hebben gelijk de rillingen over hun rug lopen. Hoe gevaarlijk ratten zijn blijkt uit een onderzoek dat in New York is gedaan. Er worden meer ratten gemeld in Amsterdam.


Milieukundige Jan Buijs is bij de GGD verantwoordelijk voor onderzoek naar ongedierte in de . De bruine rat is vooral gevaarlijk voor onze gezondheid.

Gemiddeld draagt een rat ziektes bij zich. Deze ziektes kunnen verspreid worden door uitwerpselen. Hoe komt het dat het aantal ratten in steden lijkt toe te nemen, zijn ratten gevaarlijk en wat kun je zelf (preventief) doen tegen een rattenplaag?


Ziektes als de ziekte van Weil, paratyfus, TBC en Salmonella kunnen door het dier . De middeleeuwen zijn terug in Twente. Hebt u een rattenplaag bij u thuis of denkt u dat u een rattenprobleem hebt? Ratten zijn gevaarlijk voor uw gezondheid. Wacht dan niet en contacteer Rentokil .

De GGD Amsterdam doet onderzoek naar zwarte en bruine ratten in de stad. De GGD wil weten hoe groot het risico is dat de knaagdieren . Muizen en ratten bestrijden Verdelging van ratten en muizen. Je vindt muizen en ratten er misschien onschuldig uitzien, maar deze kleine. Katten kunnen ziek worden, doordat ze ratten en muizen vangen. De bodem ligt inmiddels vol insecten en blad.


De soort is ook wel bekend onder de namen Noorse rat , rioolrat, . Om efficiënt te kunnen bestrijden is het van belang te achterhalen welke rat je hebt gezien. Zijn ratten in huis gevaarlijk ? Chemische bestrijdingsmiddelen zoals rattenvergif zijn gevaarlijk voor mens en . De zwarte rat rukt op in Brabant. Het afgelopen halfjaar ging ongediertebestrijder Ben van Hulst uit. In Acht hebben buurtbewoners last van een rattenplaag.


Bij de Dorpsraad zijn al verschillende. Bruine ratten krioelen in riolen, vreten uit onze vuilniszakken en kruipen. In open water zwemmen kan gevaarlijk zijn, maar er wordt goed gecontroleerd en als .

Zij wil heel graag muizen of ratten hebben als huisdier. Je leest wel eens dat wilde ratten en muizen gevaarlijk kunnen zijn voor de gezondheid .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts