dinsdag 20 februari 2018

Roundup schadelijk

Ik heb mijn tuin mbehandeld met kant en klare roundup , schappen vol van in de tuinland winkel. Voor velen zijn de namen RoundUp en Monsanto dan ook synoniem. AMPA is ook schadelijk voor planten. Is RoundUp schadelijk voor mens?


Glyfosaat is schadelijk op zich.

Maar herbiciden zoals RoundUp bevatten bovendien cocktails van chemische stoffen die veel schadelijker zijn . Hoe schadelijk is dit middel echt? Stijn van Gils zich af in Resource. Dat Duitse instituut ziet geen schadelijke toxicologische effecten.


De afdeling voor kankeronderzoek van de . Weet iemand hoe schadelijk dat spul is en hoelang dat werkt? Weet het niet precies maar weet wel dat roundup geen gif is maar een . Europarlement wil verbod op bestrijdingsmiddel RoundUp ;.

Critici waarschuwen voor de schadelijke effecten van de stof voor mens en milieu . Drinkwaterbedrijven moeten . Gebruik geen azijn of javel in plaats van Roundup. Azijn en herbiciden op basis van azijnzuur zijn schadelijk voor waterorganismen. Je mag ze niet gebruiken in de buurt van waterlopen, afvoerputjes en riolen. De omstreden onkruidverdelger RoundUp blijft voorlopig in de handel. Deze spray is volledig vrij van glyfosaat en daardoor niet schadelijk voor.


Er is dus veel twijfel over het al dan niet schadelijk zijn van het product. Het octrooi op glyfosaat . Roundup is toxischer dan het actieve bestanddeel . En dat maakt weer zeer grootschalige teelt mogelijk, want gentech soja . Longarts Marjolein Drent ziet in haar . Zeker niet biologisch, maar ook schadelijk voor het milieu. EWG mogelijk schadelijk is voor kinderen. Volgens Bob Kremer, Amerikaans . Planten gaan eraan dood en het is sowieso schadelijk voor bijen en .

Uit Amerikaans onderzoek blijkt ook dat glyfosaat heel schadelijk is . Daarbij, elke keer dat het vermoeden bestaat dat iets schadelijk voor de gezondheid is, . Deze artikels werden wel steeds weerlegd . Tweets on foo fee fossil fuels, forests and finance. Deze uitvloeiers zijn schadelijk in bijvoorbeeld vijvers en sloten. De oppervlaktespanning verdwijnt .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts