dinsdag 13 februari 2018

Zwarte rat

De zwarte rat (Rattus rattus) is een knaagdier uit de familie Muridae. Zwarte ratten zoeken naar hoge en droge. Veel mensen kennen het verschil niet tussen een zwarte en bruine rat.


Toch zijn er veel duidelijke verschillen. Hier zetten we de verschillen op .

De overlast van zwarte ratten is in Zuid-Nederland al jaren erg groot. Langzaam maar zeker breidt de zwarte rat zich uit naar de rest van . Het beestje is ook niet onschuldig. Vermoedt u dat u last heeft . Hoe kan ik een zwarte rat herkennen?


Antwoorden op deze vragen, en veel meer, vindt u op Kijk. De grootste knaagdiersoort uit de orde Ware Muizen is het geslacht Rattus.

In Nederland komen bruine rat en zwarte rat voor waarvan de bruine rat het meest . Dit onderdeel gaat over de zwarte rat (Rattus rattus). ALLEMAAL BEESTJES: ZWARTE RAT ! Particulieren, bedrijven en agrarische ondernemers hebben regelmatig overlast van de zwarte rat. In de regio zijn in het eerste half jaar al 1meldingen binnengekomen.


De oorsprong van de zwarte rat ligt in de oerwouden van Zuidoost Azië, waar deze voornamelijk in bomen leeft en daar zich te goed doet aan de vruchten in de . Hij zit in Limburg en Brabant, maar is volgens deskundigen de Maas al overgestoken. En weg krijg je ze niet zomaar. Dit blijkt uit tellingen die worden gehouden.


Laat ratten bestrijden of weren door Traas Ongediertebestrijding! Ratten voorkomen en bestrijden. Ze zijn vooral bekend vanwege de pest . De bruine en zwarte rat zijn echte cultuurvolgers en komen al sinds lange tijd in de buurt van mensen voor. Beide soorten komen oorspronkelijk uit Azië, maar . Nu de meeste gewassen van het land zijn en de winter nadert, gaan muizen en ratten op zoek naar een beschut plekje.


Herkennen van knaagdieren.

Sinds Middeleeuwen eeuw in Europa. Oerwouden zuidoost Azië, in bomen. Hoe bestrijd je een zwarte rat ? Afgelopen maand zijn we helaas geconfronteerd met een 2-tal stalbranden in onze buurgemeentes Leudal en Nederweert.


Er zijn ook bruin zwarte ratten. Het dier komt oorspronkelijk uit het zuidwesten van India en is via .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts