woensdag 31 december 2014

Blauwe knoop

De soort staat op de Vlaamse . Een veel gebruikt symbool van de verenigingen van drankbestrijders was een blauwe knoop. Hij of zij wordt dan lid van de blauwe knoop. Waar komt die uitdrukking voor mensen die nooit alcohol drinken of tegen het drinken van alcohol . De meeste populaties van Blauwe knoop zijn laat bloeiend. De blauwe knoop in deze uitdrukking verwijst .

Een late maaibeurt in de tweede helft van september is nodig om deze soort in zaad te laten komen. Het hoofdje heeft een vlak . Meestal begint de bloei eind juli en gaat door tot september, oktober afhankelijk van het weer. De nederlandse naam is Blauwe knoop , familie van de Dipsacaceae. De bloemkleur is lilablauw en de bloeitijd is van ca.


Om te voorkomen dat de dorpelingen de wortel van de blauwe knoop konden gebruiken om haar te genezen, beet de duivel een groot stuk van de wortel af. Blauwe knoop is een overblijvende (vaste) drachtplant die in de periode van juli- september bloeit. Bloeiende blauwe knoop , op de bloeiende planten zit een zwartsprietdikkopje, bruin zandoogje en een kever.


In Frieslan Twente en Noord-Limburg is de naam blauwe knoop in gebruik, in de Graafschap Zutphen heet zij trommelstok.

Ook wordt de naam duivelsbeet . Er zijn er met alleen mannelijke en andere met alleen vrouwelijke . Daarom hier die blauwe knopen. Broche van de socialistisch georiënteerde jeugdbond voor onthouding (JVO), die bekend is van camping Us . Verspreiding en ecologie van Blauwe knoop. Kaart downloaden of aanpassen. Succisa pratensis Moench Blauwe knoop. Het Cultureel Woordenboek houdt je algemene ontwikkeling op peil ~ Idioom - blauwe knoop.


Alcohol in bescheiden hoeveelheden kan geen kwaad. Maar wat gebeurt er als je kiest voor de blauwe knoop en er een poosje vanaf blijft? Iemand die van de blauwe knoop was, dronk geen.


Deze blijvende plant groeit in het moeras en in nat graslan en ook in het bos komt de blauwe knoop wel voor. Hij is verbreid in heel Europa. Eén puzzelwoord gevonden voor ` Blauwe knoop `. Het overnemen van de woorden van het MWB puzzelwoordenboek is alléén .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts