maandag 22 december 2014

Zuiverende planten

UPDATE: Een oplettende lezer wees mij in de reacties op dit artikel m. Maar sommige planten zorgen voor een extra schone lucht in huis. Er zijn een aantal kamerplanten die in staat zijn de lucht binnenshuis te zuiveren. Volgens NASA de nummer plant als het gaat om lucht zuiveren. Je hoort het vaak, planten zijn goed voor het zuiveren van de lucht in je huis.


Maar over welke planten gaat het dan precies?

NASA onthult: planten die de lucht in je huis zuiveren en ademen gemakkelijker maken. Newsner biedt je het nieuws die oprecht belangrijk . Maar ook bepaalde planten kunnen helpen om de lucht in huis en op kantoor te zuiveren. De Amerikaanse ruimteorganisatie NASA deed er . Dat zegt de NASA die onderzoek deed naar planten die de lucht thuis of op.


Deze moet je in huis halen! Niets dat een woonkamer zo kan opvrolijken als een frisse plant of boeket bloemen. Maar planten ogen niet alleen leuk, ook dragen ze bij tot .

Hieronder worden planten behandeld die de lucht zuiveren in je huis. De selectie is gebaseerd op hoe makkelijk ze groeien en te . Planten geven een gebouw niet alleen een prettige uitstraling, ze zuiveren ook nog eens de lucht. Sommige planten lijken daar heel effectief in . Meer groen in huis maakt gezonder én gelukkiger. Zet deze zes (slaap) kamerplanten in huis, en zuiver niet alleen de lucht, maar ook je geest. Hoeveel lucht een kamerplant kan zuiveren is afhankelijk van de soort en grootte van de plant.


Welke luchtzuiverende planten het meest geschikt zijn voor jouw . Elke (kamer) plant produceert zuurstof, maar niet elke plant zuivert ook de lucht. Er is wetenschappelijk onderzoek gedaan naar verschillende planten die de . Tuincentrum Intratuin maakt ook reclame voor zuiverende planten. Thuiswerkers kunnen er „meer en geconcentreerder” door werken. Klimop is volgens de NASA de beste plant om lucht te zuiveren.


Onderzoek heeft aangetoond dat klimop allergenen zoals schimmels en formaldehyde, . Waarom zouden we binnenlucht moeten zuiveren ? Dan zuiveren de voor Ogreen geselecteerde planten beter en sneller dan gemiddeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts