vrijdag 26 december 2014

Nachtvlinders soorten

De familie van de uilen is met meer dan 3soorten de grootste familie binnen de Nederlandse macrovlinders. In Nederland komen vele soorten nachtvlinders voor. Ze onderscheiden zich niet alleen van dagvlinders vanwege hun nachtelijke activiteit.


In mijn uitgebreide gids over nachtvlinders staat bij De gepluimde snuituil ( Polypogon plumigeralis) dat dit geen Nederlandse soort is. Alle vlinders hebben relatief grote, .

De meeste soorten hebben wel felle kleuren, maar laten deze alleen zien bij verstoring. In de zomer zie je veel vlinders. Maar je ziet ze niet alleen overdag. Nachts vliegen er ook vlinders. Berichten over nachtvlinders geschreven door almerenatuur.


Familie uilen, nachtuiltjes (noctuidae). Ze hebben een dik lichaam en verpoppen in de bodem.

Een ideale avond voor nachtvlinders. Op eigen initiatief is een. Het ove- rige deel bestaat uit nachtvlinders , waarvan grofweg de helft tot . Een zeer ingeburgerde en eenvoudigere indeling is in die van dag- en nachtvlinders (motten), maar die is onnatuurlijk.


Dagvlinders zijn met hun knotsvormige . Het boek behandelt de ruim 6soorten macro- nachtvlinders die in Zeeland . Onderzoeker Bart Van Camp ontdekte bij een nachtelijke meting een soort nachtvlinder die tot nu toe niet was opgemerkt in de Benelux. Op de campus humane en exacte wetenschappen van de VUB telde Van Camp 1soorten nachtvlinders. Eerder vond hij ook 1soorten op . Het onderzoek naar en de bekendheid van nachtvlinders hebben daarmee een.


De nachtvlinders die we in deze periode kunnen tegenkomen zijn. Om maar gelijk in het diepe te springen: er zijn veel meer soorten nachtvlinders in Zeeland dan de 6die in het boek staan. Vlinders en motten (ook wel nachtvlinders genoemd) behoren beide tot de. U zult niet vaak in het donker bij de buitenplaats komen, maar de werkgroep nachtvlinders van de KNNV Den . Zowel windsnelheid als temperatuur bleken een significante invloed .

Als de zon schijnt, is het warmer. Binnen de vlinders maken we onderscheid tussen dagvlinders, nachtvlinders en microvlinders. IVN De Oude IJsselstreek - cursus nachtvlinders. De nadruk ligt niet op het herkennen van soorten , daar zijn er te veel van. Een bewijs dat stadsgroen belangrijk is.


In Europa zijn meer dan 10. Sommige soorten nachtvlinders vliegen toch . Er zijn ongeveer 1soorten. Een nachtvlinderspecialist determineert de verschillende soorten waarna ze .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts