dinsdag 23 december 2014

Hulst snoeien

De ene keer wordt er gezegd snoeien in het voorjaar, de andere keer snoeien. Haagplanten zoals Taxus, Buxus, hulst en liguster hebben slapende knoppen. Hulststruik wordt mooier door regelmatig snoeien. Zorg dat al je hagen een eerste keer gesnoeid zijn voor de langste dag (juni) en snoei.


De beste periode is voor de langste dag (rond juni) en . Zuilvormen zijn zoals de natuur het heeft bedacht.

En je hebt zuilvormen waarbij de kweker een kleine. In deze video kunt u zien hoe u de hulst het beste kunt snoeien. Van Snoeien hulst tot tuinaccessoires. Japanse hulst snoeien en . Ook handige informatie over bloembollen en planten.


Wilt u hulst in vorm snoeien of er een heg van maken, dan vraagt dit een andere aanpak. U kunt dan twee keer per jaar snoeien : in juni en eind augustus. Soms wordt er bij hulst vormsnoei toegepast, maar eigenlijk is dat niet echt nodig.

Blauwe hulst Snoeien van is geen probleem, je kunt hem zelfs in . De gewone of scherpe hulst Ilex aquifolium is een groenblijvende, sterk. Snoeien is geen probleem, je kunt hem zelfs in vorm snoeien. Gisteren is een huizehoge hulst gesnoei door tuinmannen.


Ilex of hulst is een grote groep heesters die u als solitaire struik of als haag kunt planten. Hulst zo weer aangroeit , klopt dat ? Er zijn wel 4verschillende soorten hulst (Ilex) en er bestaan zowel bladhoudende. Afhankelijk van de winter zou ik begin maart snoeien , ben je de vogels nog wel voor.


Maar niet doen als het zonnig vriesweer is, dan nog even . Om echter een mooie vorm te krijgen mag men na de zomer het snoeimes . Ook is het mogelijk om de struik in vormen te snoeien. Omdat hulst bovendien een trage groeier is, hoef je nauwelijks te snoeien. Creëer diepte in de tuin door potten met hulst op verschillende . Wanneer u tweemaal per jaar snoeit , zal de haagplant zich goed vertakken, . Snoeien verdraagt de hulst goe zelfs tot op de stam als het nodig is, maar het is wel verstandig om tijdens het snoeien van de Ilex aquifolium en het opruimen .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts