vrijdag 26 december 2014

Blauwe regen snoeien

Blauweregen ( Wisteria ) snoeien kan twee keer per jaar. Lees hier wanneer en hoe u blauweregen snoeit. Wist u trouwens dat er ook een witte . Voor die prachtige blauwe bloemtrossen moet je de blauweregen snoeien.


Als je het blauweregen snoeien goed bijhoudt, kun je lang genieten . Dikwijls krijg ik de vraag hoe komt het dat mijn blauwe regen niet of weinig bloeit. Ook hier is de gouden regel snoeien doet bloeien. Het onderhoud en het snoeien van een de blauwe regen ? Hovenier Roel Zuidema zet een aantal snoeiadviezen van de blauwe regen voor je op een rij. Een blauweregen snoeien is makkelijk, als je maar weet waar je op moet letten. Tuinvlogger Loes laat het je zien.


Op deze manier kan het niet . De prachtige blauweregen ( Wisteria ) is een klimmer met een enorme groeikracht. Voor je het weet is het een warboel aan takken. Je snoeit de blauweregen. In juli, na de bloei, vormt de Wisteria meterslange uitlopers, die - als je even niet oplet - andere planten koloniseren. Snoei die lange uitlopers tot ongeveer vijf . Geen purple rain, maar blue rain (en en hij is er ook in andere leuke kleuren) in je tuin, tegen je gevel.


Geënte cultivars bloeien veel vlugger dan wilde of gewone blauwe regen. Een snelle snoeibeurt in augustus zorgt ervoor dat er extra bloemen verschijnen, . Wanneer moet je de blauweregen snoeien ? Het beste kun je de Wisteria in het voorjaar en in het najaar snoeien. Zorg dat je snoeit op een . De blauwe regen ( Wisteria ) heeft een flinke groeikracht.


Om de plant in toom te houden moet in de meeste tuinen regelmatig gesnoeid worden. Je wilt een blauwe regen snoeien ? Plantencentrum Maréchal geeft je uitgebreid advies! Het snoeien van een Wisteria gebeurt in twee keer. Aan blauwe regen moet je echter wel snoeien.


Wisteria heeft namelijk de neiging lange smalle twijgen te vormen van hooguit enkele mm. Pas na enkele jaren gaat de Wisteria bloeien. Een goede snoei kan leiden tot een rijker bloeiende blauwe regen. Als de blauwe regen is uitgebloei is het tijd om de scheuten terug te knippen.


Dat doe je regelmatig van juni tot en met augustus. Hallo Ik heb een blauwe regen staan mijn vraag is nu wanneer moet ik deze snoeien voor de bloei of erna. De Wisteria Floribunda Alba, of witte regen.


Door de sterke groei van de blauwe regen is snoeien geen overbodige luxe. Snoeien kann het hele jaar door of op een paar momenten in het . Waarom bloeit mijn blauweregen niet?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts