maandag 29 juni 2015

Hommels lokken

Met deze mooie hommelnestkast moedig je deze waardevolle, bestuivende insecten aan om naar uw tuin . Hoewel de honingbij waarschijnlijk de bekendste en populairste bestuiver is, zijn er ook hommels , wespen, en zweefvliegen. Hoe lokken van bestuivers? Bijen lokken , er zijn verschillende dingen die u kunt doen.


Bijen en hommels kunnen wel steken, maar doen dit alleen maar als ze zich bedreigt voelen. Iedereen wil toch veel vlinders, bijen en hommels in zijn tuin?

Bladluis bestrijden door lieveheersbeestjes te lokken. Ik ga proberen hommels te kweken, naar het schijnt heel moeilijk dus. Ik las ergens dat je ook hommels kunt lokken een nest te bouwen door . Vlinders, hommels en bijen hebben hun eigen voorkeur. Als jullie echt geen raad weten over hommels kunnen jullie mij ook altijd. Wilt u vlinders naar uw tuin lokken ? Veel nectarplanten die vlinders lokken , zijn ook aantrekkelijk voor hommels en bijen.


Deze nestkast biedt onderdak voor een hommel. Lees hieronder svl de gebruiksaanwijzing door voor u .

BIJENVRIENDELIJKE PLANTEN EN BLOEMEN : PLANTEN DIE BIJEN EN HOMMELS LOKKEN OF AANTREKKEN NAAR DE TUIN. Hommels lokken is niet eenvoudig. Er is al veel over gezegd en geschreven, maar waarom zijn al die.


Met deze vlinderlokkende planten kun je vlinders lokken naar je tuin. De dropplant is een plant die vooral hommels en bijen aantrekt. Het gezoem van de hommels en bijen en de pracht van de fladderende vlinders.


De koningin bezoekt onder andere krokussen en narcissen en wilgen. Ze eet ook het stuifmeel, dat is nodig om de eitjes te laten groeien. Nu het lente is vormen de bosanemonen witte en de speenkruiden gele tapijten. De eerste hondsdraf bloeit en dovenetels laten hun blad uit de . Dieren lokken naar uw eigen tuin.


Insecten lokken met bloemen. Sommige hommels met korte tongen, zoals de aardhommel, hebben een sluwe manier om toch bij diepliggende nectar te komen: ze breken in. Oost-Indische kers is een typische moestuinbloem die eetbaar is, de bloem helpt ook met het lokken van hommels en bijen. Bloemen lokken hommels niet alleen met hun opvallende kleuren en geuren, maar ook met het elektrische veld dat ze door hun negatieve . Er zijn ook hommels die zelf geen nest maken maar de eitjes in het nest van.


Ontdek hier hoe je ze kan lokken en welke planten echte bijenlokkers zijn. Salvia of lavendel zijn populaire bloeiers bij bijen en hommels.

Ook kruidenplantjes trekken insecten aan, maar let op: sommige kruiden weren insecten juist af!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts