donderdag 11 juni 2015

Welke vlinder is dit

Overzicht van alle verschillende soorten dagvlinders en nachtvlinders die in Nederland leven. Het herkennen van vlinders en rupsen is soms niet eenvoudig. Bekijk de verschillende families, lees hoe je een rups kan determineren en wat een microvlinder.


Je hoeft niet ver weg om vlinders te zien. Zeker in het vroege voorjaar zijn de meeste vlinders te zien in steden en dorpen.

Een vlinder in je tuin, maar je weet niet welke ? Deze kaart toont in één oogopslag de meest voorkomende vlinders. Zo zie je het verschil tussen de kleine vos . Weet je niet wat je hebt gezien? Vind het uit met behulp van het vlinder - of rupsenzoeksysteem, of bekijk welke dagvlinders en nachtvlinders er nu vliegen. Met hun grote verscheidenheid en gevarieerde ecologie zijn vlinders.


Maak hier kennis met vlinders met opvallende patronen van bij ons. Leer onze meest voorkomende vlinders vlot herkennen en ontdek met welke planten .

Op vakantie in de Eifel in Duitsland zag ik eergisteren deze mooie vlinder van ongeveer 5cm, zittend op een di. Meer resultaten van vroegevogels. Vlinder identificeren - Microlepidoptera.


Veel soorten zijn specialistisch, maar ook een groot deel zijn wel goed te identificeren. Er komen soorten dagvlinders voor in Nederland. Niet al deze soorten staan op deze internetsite. De vlinders die hieronder staan, zijn . De processievlinders (Thaumetopoeinae) zijn een onderfamilie van vlinders uit de familie tandvlinders (Notodontidae). De onderfamilie telt een honderdtal . Wordt de atalanta van de eerste plek gestoten?


Al jaren staat deze vlinder aan de top van de Tuinvlindertelling. Je vraagt eerst of de leerlingen hun hoofd kunnen aanwijzen. In de zomer zie je veel vlinders. Nachts vliegen er ook vlinders. Wist je dat in een gemiddelde tuin vlindersoorten voorkomen?


Maar ook in bloemrijke bermen en.

Heeft er iemand een idee van welke vlinder dit zou kunnen zijn ? Ik vond er gisteren op wat oost indische kers in de tuin. Van vrijdag tot en met zondag wordt iedereen gevraagd een .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts