maandag 29 juni 2015

Wilde liguster

De plant komt van nature voor in de Benelux en op alle continenten . Deutsch: Gewöhnlicher Liguster. Verouderde of andere namen: Gewone liguster. Gebruik: blokbeplanting, haag.


Ligustrum vulgare - Gewone of wilde liguster. Habitat: landelijk gebied .

Beheer BeschrijvingStandplaatsEsthetiekEcologieRelaties . Bron: Maandblad van de Vlaamse Imkersbond Jaargang: 97. Maand: September Auteurs: Roger De Vos. Bloeit langdurig met witte bloemen. Kaart downloaden of aanpassen. Deze heester, waarbij de jeugdige takken afstaand zijn, heeft tegenoverstaande, laat afvallende, lederachtige, meest elliptische, spitse of iets stompe, . De kroonbuis is korter dan de zoom, bij de haagliguster juist langer.


Wilde liguster is een heester en drachtplant die in de periode van juni-juli bloeit. De bladeren zijn elliptisch tot lancetvormig en gaafrandig en bij een .

Botanische Tuinen Utrecht Botanische Tuin Arboretum Oudenbosch Hortus . Hij is vooral terug te vinden in hagen en langs bosranden. De wilde liguster resultaat dus logischerwijs ook in een . Overzicht van de Nederlandse biodiversiteit. Het Nederlands Soortenregister zet de standaard voor naamgeving en voorkomen van Nederlandse soorten. Deze struik heeft witte bloemen die zich in juni openen.


De bessen rijpen in september en . Het kan worden gebruikt als . Liguster als struik: bij niet snoeien groeit de liguster uit tot een struik. De witte bloemen in juni-augustus zijn sterk geurend. De zwarte bessen zijn een lekkernij.


Omdat de plant ook goed tegen snoeien. Vol in bloei met zijn paarse of . Bladeren vallen enkel af bij strenge winters. Vertalingen wilde liguster NLEN.


Voorbeeldzinnen met ` wilde liguster `. Hier kunt u van alles vinden over verschillende planten. Je kunt er verschillende informatie over de betreft de plant, vinden, zoals vindplaats standplaats .

Koop of Verkoop liguster op Marktplaats. Liguster , Kamperfoelie, mahonia, wilde appel, boeren jasmijn. Is een wilde liguster die in bossen groeit. Goede schuilplek voor kleine zangvogels.


Dit is een inheemse struik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts