dinsdag 16 juni 2015

Hout open haard

In een goede kachel brandt elke houtsoort goe maar voor een open haard is niet elke houtsoort geschikt. Het hout van naaldbomen is niet erg geschikt voor . Essenhout is zeer geschikt als openhaardhout. Het spat niet en heeft een rustige vlam.


Kijk op de site voor ons aanbod essenhout!

Betreft gemixed hout voor in de houtkachel, allesbrander of openhaard. Brandhout is hout dat bestemd is om verbrand te worden en zo thermische energie. Voor open haarden genieten harde loofhoutsoorten de voorkeur omdat ze . In plattelandsgebieden waar voldoende hout voorhanden is, kan een open haard tot op de dag van vandaag bovendien bijdragen aan brandstofbesparing.


In een kachel kan je naald- en loofhout stoken. Voor een open haard geniet loofhout de voorkeur, uit veiligheidsoverwegingen. Elk type kachel vraagt om een andere houtsoort.


Hard hout is geschikt voor convectiekachels en de open haard.

Speksteenkachels branden beter met zacht. Niet elke houtsoort brandt op de zelfde manier. Welk hout brandt het langst en geeft de mooiste vlammen? We plaatsen de beste houtsoorten voor je open. Hout uit de Nederlandse bossen van Staatsbosbeheer voor in de open haard , houtkachel, tuin of voor andere toepassingen.


Paul uit Melkouwen heeft een simpele vraag voor zijn open haard : welk hout brandt het best? Een grote open haard vraagt om essenhout. Een houtkachel of open haard is gezellig, maar niet goed voor het klimaat en je gezondheid.


Vind tips voor hout stoken en kachel kopen. De naam van het artikel verklapt het al, de open haard gaat de strijd aan met een gesloten haard. Hierbij staat de volgende vraag centraal: “Welke houthaard.


Al meer dan jaar de grootste openhaard hout leverancier van Nederland. Bij het branden van een open haard gaat ongeveer van de energie verloren via de schouw. Dat betekent dus dat slechts van de warmte uit het hout. Om u hierbij te helpen kunt u bij ons eenvoudig haardhout bestellen.


U bestelt het haardhout online en u kunt dit dezelfde week nog opstoken in de openhaard.

Gezaagd en gekliefd brandhout van hoge kwaliteit. HoutkachelDirect levert inzethaarden op gas of houtgestookt om van uw bestaande open haard een prachtige inzethaard te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts