vrijdag 25 maart 2016

Gemeente boom verwijderen

U zou ze zelfs zelf kunnen verwijderen als de gemeente dat niet. Overigens zegt u dat er dood hout in die boom zit en dat dat er uit komt als . Wij hebben de gemeente schriftelijk verzocht deze boom te kappen en er een. Het kan zijn dat u een omgevingsvergunning moet hebben als u een boom wilt kappen.


Bijvoorbeeld als u de kroon uit een boom wilt verwijderen.

In onze gemeente heeft u in veel gevallen geen vergunning nodig voor het kappen van een boom. Als u een houtopstand (meestal een boom ) wilt kappen, heeft u een. Wilt u buiten de bebouwde kom bomen of beplanting verwijderen en de oppervlakte van . Ook als u zeer drastisch wilt snoeien, hebt u soms deze vergunning . De kosten voor het verwijderen van de boom zijn voor . U hebt een omgevingsvergunning nodig voor het kappen van een boom of andere houtopstanden.


Voor het kappen van een boom moet u altijd eerst een vergunning aanvragen bij de desbetreffende gemeente. Er is pas sprake van een boom als deze minimaal centimeter dik is, gemeten op 1.

Bij meer stammen geldt de dikste stam. Een groene omgeving draagt bij aan een gezonde leefomgeving. Dan heeft u in een aantal gevallen een omgevingsvergunning voor het kappen nodig. De gemeente Leeuwarden hecht daarom een groot belang aan het behoud van bomen.


Van kappen kan ook sprake zijn als er zeer drastisch wordt gesnoei bijvoorbeeld het verwijderen van een kroon uit een boom. Alleen de eigenaar van een . Dan kan het zijn dat u daarvoor een vergunning nodig heeft. Ook zeer drastisch snoeien - zoals het verwijderen van de . Om een boom te kappen is altijd toestemming van de eigenaar nodig.


Als een boom op de erfgrens staat geldt het burenrecht. Als u een of meer bomen wilt kappen, verplanten of flink snoeien, hebt u soms een omgevingsvergunning nodig van de gemeente. U tussen de en van de boomkroon wilt verwijderen (snoeien).


Haagse bekendmakingen leest u: Bekendmakingen van de gemeente Den Haag. De ombudsman heeft een bomenwijzer uitgebracht. Daarin ziet u wat u kunt doen met uw klacht over een boom , wat u van uw gemeente mag . Voor de kap van gemeentebomen moet u altijd vooraf overleg met de gemeente voeren en .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts