vrijdag 18 maart 2016

Linde snoeien

Een leilinde snoeien is niet moeilijk en moet slechts een keer per jaar. Bekijk de video over een leiboom snoeien. Leilindes houden je huis . Van Snoeien linde tot tuinaccessoires.


Ook handige informatie over bloembollen en planten. De kroon van een vrijstaande linde is prachtig.

Een linde heeft een groot herstellend vermogen en laat zich in allerlei vormen snoeien. Hallo,Vorige winter hebben we een koningslinde geplant. Hij groeit goe maar de top schiet nogal snel naar boven.


Lees hier de beste snoei - en onderhoudstips voor leibomen door. Knotten is geschikt voor de volgende soorten leibomen: Lei- linde en de . Hoe snoei je een boom in leivorm in de zomer? Linde snoeien in juni Juni is de perfecte maand om lage zijtakken van de Linde weg te halen. Wel vooropgesteld dat u een mooie hoge stam wilt.


Heb je leilinden in de tuin?

Let er dan goed op wanneer je deze leilinden kunt snoeien en hoe je deze moet snoeien. In dit artikel lees je er meer over hoe je de. Ik heb momenteel al wat gelezen over hoe men deze moet snoeien.


Onze boomleverancier heeft me verteld dat de beste periode is wanneer . Er zijn diverse soorten leibomen zoals: linde , plataan en esdoorn. Voor al deze bomen geldt een andere aanpak als het gaat om het snoeien. Snoeien van Linde (algemeen) (Tilia (algemeen)) : begin November tot eind December. De eventuele wortelscheuten kan u volledig terugsnoeien, of u kan . TIP Plant een snel groeiende leiboom zoals een linde of een plataan op. Bij jonge bomen kun je beter iets verder van de hoofdtak af snoeien , . Je kunt een linde in struikvorm snoeien en gedurende het jaar bijsnoeien zodat je over een langere tijd de jonge bladeren die telkens opnieuw worden gevormd.


Knotbomen zoals een eik, els of populier kan je best in de periode november tot en met februari snoeien. Leibomen (kastanje, haagbeuk, plataan, linde ) en . Zomersnoei: Overtollige bladeren en takken verwijderen. Wintersnoei: Dikke takken verwijderen en dunne takken afknippen vanaf . Sommige boomsoorten (bijvoorbeeld linde en kers) hebben een sterker neiging.


Wanneer de linde gebruikt wordt als leilinde wordt de hoogte van de boom bepaald door het snoeien. Als de boom vrijgelaten wordt om te groeien kan deze 20 .

Een bekend voorbeeld is de (lei) linde , die vaak als wind- en zonnescherm gebruikt wordt. Ook vruchtbomen worden wel geleid langs bijvoorbeeld zuidmuren. Tuinadvies van Jan de Tuinman over: Snoei zilverlinde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts