vrijdag 25 maart 2016

Soorten kruiden voor in de tuin

Met deze lijst kun je de soorten kruiden kiezen die bij jou en je tuin passen. Bij kruiden kweken lees je hoe je ze kunt zaaien en kweken. Tuinkruiden - soorten tuinkruiden in de tuin tijm, lavendel, bieslook, citroenmelisse,. Even naar buiten lopen en terugkomen met een handvol verse kruiden.


Soorten keukenkruiden en hun genezende werking - soorten kruiden in de keuken voor.

Wil je snel kruiden kunnen oogsten uit je eigen moestuin dan zijn. Er zijn heel veel verschillende soorten planten die je kan planten in je kruidentuin. Een overzicht voor kruiden op zonnige en minder zonnige standplaatsen.


Rosmarinus officinalis, Roosmarijn in mijn kruidentuin. Als je daar een wat apartere soort van wil, bv karweitijm (Thymus herba-baronna) dan . Dat wekt temeer verbazing, omdat de meeste soorten niet opvallend zijn. Kruidentuinen hebben vaak een karakteristieke vorm, die is afgeleid van de .

Ben je op zoek naar een gemakkelijk te kweken, heerlijk geurend en handig kruid voor in je tuin ? Je houdt er muggen mee op afstand. Tijm uit eigen tuin - soorten tijm - tijm kweken - tijmsoorten Tijm mag in een kruidentuin niet ontbreken. Dit mediterraan kruid komt zowel in huis als in de keuken . Deze kruiden zijn onmisbaar in je kruidentuin. Hier lees je tips voor de mooiste en smaakvolste kruiden uit eigen tuin.


Het kan in een potje maar ook gewoon buiten in de tuin of in een kas. Er zijn verschillende soorten basilicum, maar de meest voorkomende is . Een kruidentuin kan in elke vorm die je wil. Alles door elkaar of elke soort in een eigen vakje. Rechthoekig, in taartpunten of een spiraalvorm.


Kruiden verdienen zeker een plaatsje in de tuin. Rozemarijn, salie en tijm zijn soorten die oorspronkelijk rond de Middellandse Zee groeien. Maak ruimte voor een kruidentuintje , zet tuinkruiden in pot op het terras of tussen uw.


Deze soorten combineren goed omdat ze allemaal tegen een drogere . Het zijn kruiden die zeker in je tuin thuishoren.

Er zijn vele soorten munt verkrijgbaar, zelfs als plantje bij het tuincentrum. Geef smaak aan je gerechten met kruiden. Zorg ervoor dat je steeds voldoende kruiden in huis hebt! Niet alle soorten zijn echter jaarrond vers beschikbaar. Wanneer munt, tijm, rozemarijn, origanum snoeien.


En hoe verzorg je deze tuinkruiden in je tuin. Over het gebruik van kruiden in huis is een aparte tip verschenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts