vrijdag 26 augustus 2016

Afbeelding teek

Als een teek u net heeft gebeten, lijkt het of er een zwart puntje op uw huid. De afbeelding hieronder is een illustratie van een teek op de huid. Wanneer je een teek meteen verwijdert, is de kans klein dat je besmet bent geraakt.


Teken lijken op klein spinnetjes en hebben vier levensstadia: ei, larve, nimf en volwassen teek. Ze voeden zich met het bloed van zoogdieren, vogels en .

Op de plaatst waar de teek vastgezogen heeft gezeten, ontstaat bij de helft van de. Afbeelding bron 1: Hannah Garrison, media . Verder is te zien dat de teek in larve stadium poten heeft, terwijl de teek in nimf. Teek Ixodes ricinus: larve – nimf – mannetje – vrouwtje (foto: Fedor Gassner).


Dit is een volwassen vrouwtjesteek, zoekende naar een plekje om te bijten. Hoe herken ik een teek en een tekenbeet? Ik ben gebeten door een teek.


Tegen klok in: vrouwtje, mannetje, larf, nimf (foto rivm).

Hoe een tekenbeet eruit ziet hangt af van de grootte van de teek en hoe lang hij in de huid vastzit. Voor het gemak noemen we deze gewoon teek in dit artikel. Een teek zit meestal bij huidplooien, zoals de knieholtes, . De teek is afhankelijk van levende prooien, waarbij bloed gehaald kan worden. Tekenbeten zijn vaak onschuldig, maar kunnen ook leiden tot de ziekte van Lyme.


De vieze beestjes bijten zich vast in de pels van kat of hon . Het dier waarop de teek leeft, wordt gastheer genoemd. Een beet van een teek is vaak onschuldig en pijnloos, maar wanneer de teek besmet is met een bacterie, kan je. Campagnetoolkit Warme Dagen . Voor elk van deze stadia heeft de teek bloed nodig.


Pak de teek zo dicht mogelijk op de huid bij de kop vast en trek die langzaam uit de hui zonder te draaien, te knijpen of de teek te beschadigen. Van een tekenbeet kunt u behoorlijk ziek worden. Wanneer u een tekenbeet heeft opgelopen, is het belangrijk dat u de teek snel verwijdert. Je bent met je hond naar het bos geweest en ontdekt een dag later een teek bij je hond.


Had je de tekenbeet kunnen voorkomen? Hoe verwijder je een teek ?

Verwijder de teek zo snel mogelijk, dit verkleint de kans dat geïnfecteerde teken bacteriën overdragen. Binnen uur verwijderen geeft géén garantie dat de . Maandag begint de Week van de Teek waarin samenwerkende instanties ons wijzen op. Plaats de pincet rond de kop, zo dicht mogelijk op de huid. Klik hier voor een grotere versie van de afbeelding.


Knijp de teek niet fijn maar trek hem . De beet van een teek is pijnloos, pas na enkele uren begint het te jeuken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts