dinsdag 30 augustus 2016

Prikken bijen

Als ze zich bedreigd voelen kunnen wespen pijnlijke steken veroorzaken. In tegenstelling tot bijen hebben wespen een angel zonder weerhaken en kan één. Bijen en wespensteken lees hier meer over de symptomen en hoe u bijen - en wespensteken het beste kunt behandelen. Met een pijnlijke prik als gevolg.


Honingbijen kunnen echter maar één keertje steken. Dit is zo omdat hun angel bezet is met fijne weerhaakjes die ervoor .

Een insectensteek wordt toegebracht door een angel. Stekende insecten vinden we uitsluitend onder de vliesvleugeligen: de bijen , wespen en mieren. Nu de zon tevoorschijn komt, laten ook de muggen, wespen, bijen en hommels. Solitaire bijen , waar de metselbij onder valt, kunnen de mens niet prikken. Hun angel raakt niet door onze huid.


Direct na de prik ontstaan irritatieverschijnselen. De huid rondom de steek wordt dik en rood. Bij sommige mensen ontstaat eerst een witte bult, die later rood . Wat zijn mogelijke symptomen van een bijen - of wespensteek?

Zijn bijen - of wespensteken gevaarlijk? Meteen na de prik ontstaat irritatie en pijn. Wist je dat bijen per definitie vredelievende beestjes zijn? De presentatoren lieten zich voorlichten over het bijengedrag door onderzoeker Sjef van der Steen en.


Tips en adviezen steken van bijen en wespen. Hoe kun je een steek herkennen? Enkele tips om het onderscheid te maken tussen bijen en wespen. Je krijgt ook een woordje uitleg bij het nut van . Verschillen tussen bijen , wespen en hommels. Bijen , hommels en wespen hebben een angel waarmee ze kunnen steken.


Het gif van deze diertjes is bij elk soort verschillend en kunnen ook op mens en dier . Hoe vaak hoor je iemand niet zeggen: “ Bijen zijn nuttige beestjes. Bijen zitten vooral op bloemen omdat ze daar hun eten vinden. Ze brengen hun eten naar hun korf. Bijen prikken niet snel omdat ze zelf dood gaan. Te zien is een wespensteek, de wesp vliegt met angel weg.


En een bijensteek, de angel blijft achter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts