vrijdag 12 augustus 2016

Varkens slachten

Een klein biggetje wordt geboren in een varkensstal, maand later wordt het in stukken gesneden in het slachthuis. Het leven van een varken. In een Belgisch slachthuis zijn varkens mishandeld.


Maar hoe gaat de slacht van varkens dan eigenlijk in zijn werk? Door elektrische verdoving en door het verdoven met gas (CO2).

Beide methodes zijn in Nederland toegestaan. Zo verdrinken varkens meerdere keren in gloeiend heet water. Dierenrechtenorganisatie Animal Rights filmde een maand lang undercover in het grootste varkensslachthuis van België. In Europa gebeurt dit vaak met koolzuurgas ( CO2). De varkens gaan in groepjes met.


Intussen heeft het slachtbedrijf ook een verzoek lopen om een miljoen varkens per jaar méér te mogen slachten. Hieronder worden ze in chronologische volgorde . Hoe wordt een varken gedood in het slachthuis?

Je ziet hoe de biggetjes opgroeien tot vleesvarken, hardhandig op transport worden gezet en. In Duitsland groeit het aandeel beren wel, maar wel . Deze regels gelden voor slachterijen die gemiddeld meer dan. Hem terugzetten in de rij is dan misschien ook behoorlijk wreed. En het maakt de andere varkens die in de rij voor de slacht staan ook enorm . Varkens in Nood is verbijsterd door de subjectieve beeldvorming van de NOS over de varkenssector. In de video van de NOS worden . Hoe meer wij betalen voor het varkensvlees, hoe beter het varken leeft.


En ja, sommige slachters slachten met liefde voor het dier. Buiten een slachthuis moet varkens altijd verdoofd (bedwelmd) worden voordat ze worden gedood. Onverdoofd slachten van dieren buiten een slachthuis is niet.


Een vleesvarken is een varken dat gehouden wordt door een varkenshouder voor de productie van varkensvlees. Daarom komen de varkens al een dag voor de slacht en mogen ze vervolgens een nachtje logeren zoals Monica het omschrijft. Je staat er heel rustig bij”, merkt Voordouw op.


Hij weet niet dat ik deze afspraak al drie maanden heb uitgesteld. Hoewel Halal- slacht vaak in verband wordt gebracht wordt met dierenlee contrasteren de beelden uit het slachthuis waar ook varkens.

Varkens die gillend en hevig trappelend in een gloeiend heet waterbad verdrinken. En kalveren en schapen die levend worden gevild. Dit verhaal vertelt hoe het ook kan, of beter gezegd hoe het móet gaan, een varken slachten. Ede - Zodra de varkens klaar zijn voor de slacht , gaan de 'oude' varkens naar de slacht en worden jonge biggen uitgezet.


Voordat het nieuws naar buiten kwam over de . Slachten gaat in verschillende stappen: eerste keuring, bedwelmen en. Er zijn in Nederland slachterijen voor koeien, varkens , kippen, schapen en geiten. Eén op de zes varkens haalt deze leeftijd niet eens.


De overgebleven biggen gaan op transport naar de slacht , de eerste keer dat ze buiten komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts