woensdag 24 augustus 2016

Plant katjes

Een katje is een gemengde bloeiwijze met bijna of geheel zittende, eenslachtige bloemen langs de bloemspil. De katwilg (Salix viminalis) of teenwilg is een plant uit de wilgenfamilie ( Salicaceae). De zilverwitte, mannelijke katjes worden als sierkatjes gebruikt in onder . Er zijn veel soorten wilgen, zoals knotwilgen, treurwilgen en wilgen op stam.


Hoewel het assortiment op het eerste oog maar uit twee soorten bestaat zijn er in werkelijkheid vele verschillende cultivars in de handel.

Bij de takken met katjes. In het vroege voorjaar ontwikkelen zich de katjes en daarbij valt op dat aan de ene struik katjes komen met alleen meeldraadbloemen, en aan andere struiken . Wanneer de bomen katjes dragen, weet je dat de lente er aan komt. Ontdek hier de mooiste bomen en heesters met lentekatjes.


Bekijk het ruime assortiment planten van o. De katjesboom is een plant uit de wilgenfamilie en kan zowel tot struik als boom. Hier en daar kom ik een Hazelaar met de mannelijke gele katjes en Wilgen. Ik ben er van overtuigd dat elke plant , boom, bloem een eigen .

Een plant draagt enkel mannelijke of enkel vrouwelijke katjes. Jonge poes 13) Kattig meisje 14) Plant 15) Poesje 16) Porseleinslak . Er zijn wel katjes aan gekomen en aan sommige takken komen nu ook blaadjes, maar de rest lijkt na de komst van de katjes erg verdroogd. Het boompje heeft een treurvorm en is uitermate goed geschikt voor de kleine tuin en kan goed . De manlijke katjes in de ene en de vrouwelijk in een andere boom, zoals . Zoals te zien in het bijgevoegde filmpje snoeit u direct na de bloei ( katjes ) de kroon flink.


De katjeswilg, Salix caprea, kan in maart of april worden gesnoeid. Eigenlijk is de Salix vooral mooi vanwege zijn decoratieve takken met katjes. Maar er zijn meer interessante feiten over de Salix te ontdekken. ERSTB lenteboden, reeds in Januari en Februari allerwegen langs wegen. Spruiten van jonge planten komen boven den gron do sneeuwklokjes.


Grote, zilverwitte katjes in februari, waarna gele meeldraden volgen. Knuffelzachte wilgenkatjes blijven de populairste paastakken. Mooi lang bla rijkbloeiend met mannelijke en vrouwelijke katjes. Gele katjes tegelijk met de bladeren, de plant heeft grijs blad.


Voorjaarsbloeiers, zoals de ( katjes )wilg moeten gesnoeid worden direct NA de bloei.

De plant gaat dan nieuwe takken . Planten vinden op Plantenvinder. De mannelijke katjes zijn meestal zijdeachtig en aanvankelijk zilvergrijs, maar worden. Many translated example sentences containing katjes – English-Dutch dictionary and search.


Eerst op de vaas in de kamer en wanneer de katjes uitvallen en er wortels zijn . Salix (wilg) is een aanwinst voor een tuin. Salix pentandra laurierwilg vormt pas katjes na de bladontwikkeling. De hoogte na jaar is 5. De bloeiperiode is mei - juni.


Deze plant is goed winterhard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts