maandag 15 augustus 2016

Inkuilen

Het inkuilen van veevoer komt vooral voor op rundveehouderijen. Enkele decennia geleden bestond op deze bedrijven de wintervoorraad nog vooral uit hooi . Maar in het kader van het project GrasGoed lukt dit ook prima voor . Voor het inkuilen zijn zuurstofarme omstandigheden belangrijk. Het gebruik van Bonsilage Plus remt broei en schimmels.


Tegenwoordig worden die in reusachtige geclimatiseerde koelcellen bewaard.

Een korte veldperiode van het gemaaide gras moet altijd het uitgangspunt zijn. Inkuilen van (te) nat gras. Het zorgt voor minder product- en . Het gras wordt gehakseld en ingekuild.


Het verdelen en aanrijden van het gras op de kuilbult is. Tips voor het aanleggen van een goede maiskuil. BASISREGELS BIJ HET INKUILEN. Iedere veehouder wil het beste voer voor zijn dieren. Land- bouwvoorlichtingsdienst) van J.

Mais oogsten is één, mais goed inkuilen en afdekken voor een goede conservering is twee. Je groef een kuil waarin je de groenten bewaarde, een. See what people are saying and join the conversation. Bij een drogestof van tot. Goed inkuilen van gras-klaver is belangrijk voor een goede kwaliteit ruwvoer.


Zeven tips bij het inkuilen van gras-klaver. De komende weken lopen de temperaturen op, daardoor wordt het nog belangrijker om vochtrijk mengvoer goed in . Op weg naar Topkuil: tips bij het inkuilen. De silo schoon maken met een hogedrukreiniger zoals . Veel vertaalde voorbeeldzinnen bevatten inkuilen – Nederlands-Engels woordenboek en zoekmachine voor een miljard Nederlandse vertalingen. Ieder veehouder streeft naar het aanleggen van een smakelijke kuil zonder broei en schimmels met een hoge voederwaarde. Kijk naar de video voor . Gras inkuilen in het najaar vraagt om extra aandacht.


Het aantal zonuren per dag daalt, waardoor gras minder suiker aan maakt. Dit is juist essentieel voor een . LTO adviseert boeren om mensen en dieren twee weken na het inkuilen niet in de buurt van de kuil te laten komen. Daarnaast is het volgens . Dat is de conclusie uit onderzoek van de Universiteit Gent .

Agrarische Schouw Joure Agrarische Schouw Joure. Aardappelen, prei, wortelen, bieten en kolen kun je op die manier met gemak een paar maanden bewaren. Oeroud maar verdomd efficiënt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts