dinsdag 23 augustus 2016

Gewone houtwormkever

De gewone houtwormkever (Anobium punctatum) is een kever uit de familie klopkevers (Anobiidae). Andere namen zijn doodskloppertje, kleine houtwormkever . Hij wordt ook wel doodskloppertje of meubelkever . Houtwormen kunnen een groot probleem zijn in uw woning of bedrijf. De larven van de houtwormkevers brengen de grootste . Het dekschild is te herkennen de rijen met kleine putjes.

Gewone houtwormkever zijaanzicht. Dit is de meest voorkomende houtboorder in ons land binnen gebouwen. Ze tasten zowel naald- als loofhout aan.


Een volwassen gewone houtwormkever is tot mm, donkerbruin en heeft een gewelfd halsschild. Op het dekschild zijn rijen kleine putjes te zien. Denkt u dat u last hebt van houtworm of houtwormkevers en wilt u houtwormen. Meestal beperken de insecten uit deze groep zich tot het . Alle informatie over houtwormkevers ▻ Ontwikkeling ▻ Herkenning ▻ Schade van de houtworm.


Onder de gewone houtworm verstaat men de larve van de keversoort Anobium punctatum Degeer.

Last van de gewone houtwormkever ? Laat gewone houtwormkevers bestrijden door Traas Ongediertebestrijding. Het bestrijden van de gewone houtworm is echter specialistisch werk, dus neem contact op met Kees Kooijman de ongedierte specialist of kijk in onze webshop . Wij helpen u de houtworm bestrijden, snel en doeltreffend. De lengte van een volwassen gewone houtwormkever is tot 5 . In – jaar zijn de larven volgroeid en . Dit laatste wil overigens niet zeggen dat de larven . Houtworm is de verzamelnaam voor de larven van verschillende soorten houtwormkevers, bijvoorbeeld de boktor, de gewone houtwormkever en de grote.


Nederland is de gewone houtwormkever. Dit insect wordt ook wel kleine houtworm of . De zogenoemde gewone houtworm (eigenlijk: de houtwormkever) is actief in zowel loof- als naaldhout. Meteen nadat de larven -de eigenlijke houtworm- van de . Ze worden ook doodskloppertje, kleine houtwormkever of meubelkever genoemd. Het meest voorkomende houtaantastende insect in monumenten, de gewone houtwormkever (foto Sigfried Cymorek) brochure Techniek.


Houtworm wordt ook wel de gewone houtwormkever of de boekenworm genoemd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts