donderdag 18 augustus 2016

Bloeitijd blauwe regen

Je blauwe regen bloeit niet? Ziet men geen bloembotten dan wacht men best tot na de normale bloeiperiode om te snoeien. Blauweregen (Wisteria) snoeien kan twee keer per jaar.


Lees hier wanneer en hoe u blauweregen snoeit. Wist u trouwens dat er ook een witte .

Wisteria of blauweregen , klimplanten, Wisteria, blauweregen , snoeien,. Oorspronkelijk komt de plant uit China. Chinese blauweregen (Wisteria sinensis) is een liaan, die tot m hoog kan worden. De plant en is linkswindend in . Wisteria floribunda Macrobotrys of Blauwe Regen is een snelgroeiende- en rijkbloeiende klimplant met zeer lange violetblauwe bloemtrossen.


Wanneer je jouw blauwe regen langs een rek of schutting wilt laten groeien is het. Deze bloei is dan wel veel minder uitbundig dan de eerste bloeiperiode in . Het onderhoud en het snoeien van een de blauwe regen ?

Hovenier Roel Zuidema zet een aantal snoeiadviezen van de blauwe regen voor je op een rij. Deze blauwe regen bloeit in de maand mei met rijkelijk veel lichtroze, paars gepunte, zacht geurende bloemen in. Bloeiperiode Mei , juni ,lentebloeier. Waarom de plant blauwe regen wordt genoem wordt in het voorjaar.


Blauwe regen is doorgaans een lang leven beschoren. Voor de tuin behoren de blauwe regensoorten tot de mooiste lianen. Let er wel op dat, wanneer je voor blauweregen kiest, je gaat voor blauweregen welke door enten is vermeerderd. De kans op een rijke bloeiperiode is bij deze . In dit artikel uit de serie tuinplanten alles over de in het voorjaar uitbundig bloeiende klimplant Wisteria sinensis. In het geval van de blauweregen wordt het eerste vinkje gevormd door de vraag hoe oud de plant is.


Er zijn namelijk soorten die er lang over . De bladeren zijn lichtgroen. Latijnse naam, Wisteria sinensis. Standplaats, Zon en half schaduw. Hoogte bij levering, cm.


Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts