vrijdag 9 juni 2017

Duurzame vissoorten

De overbevissing is een wereldwijd probleem. Meer dan van de vispopulaties wordt overbevist of is dat bijna. Jouw gids voor goede vis ! De VISwijzer beoordeelt vissen, schaal- en schelpdieren, die in Nederland te koop zijn op duurzaamheid.


Duurzame paling bestaat niet!

Download de nieuwe VISwijzer! Mensen zochten ook naar Welke vis kun je nog wél eten? Er zijn ontelbare factoren waarmee je rekening moet houden.


En toch zijn er een paar vragen die je kunt stellen als je duurzame vis wilt kopen. We genieten allemaal van lekkere verse vis of een kommetje mosselen op tijd en stond. Helaas zijn onze zeeën niet onuitputtelijk en verkeren . Via de VISwijzer van De Stichting Noordzee komt u te weten of de vis die u dagelijks op uw bord serveert wel afkomstig is uit duurzame visserij . Het label garandeert dat de vis in kwestie van duurzame visvangst komt.

Met andere woorden, de gevangen hoeveelheid is niet hoger dan de . Maar wat is nou eigenlijk . Als het eten van duurzame vis zich liet beperken tot het niet meer eten van blauwvintonijn, dan zou het gemakke- lijk zijn. Bij duurzame vis uitkiezen komt veel . Om overbevissing te voorkomen en de impact op natuur en milieu te verkleinen bestaan er keurmerken voor zowel wilde vis als voor kweekvis. Het eten van vis is gezond.


Vis bevat veel omega-vetten die o. Vier van de vijf Nederlandse restaurants serveren een of meerdere sterk overbeviste of mogelijk zelfs illegaal gevangen vissen. Kies vis met een keurmerk. De topkeurmerken voor vis (Biologisch, MSC en ASC) stellen eisen op het gebied van duurzame visserij of verantwoorde kweek. Vis is gezon zo luidt het devies.


Om vlees een dagje over te slaan, voor de gezondhei of voor de variatie, kiezen mensen voor vis bij de . Steeds meer mensen willen informatie over de herkomst en duurzaamheid van de vis die ze eten. Bron: Tim Pearce, Los Gatos, Flickr In drie jaar tijd is het aantal verkochte vissoorten met duurzaamheidskenmerk verviervoudigd. Zo maak je een goede keuze: Heeft de vis een keurmerk? MSC- of ASC-keurmerk is duurzaam gevangen . Onderzoek heeft uitgewezen dat de populatie van veel vissoorten in de .

Helaas worden sommige vissoorten niet op een duurzame manier gekweekt of zijn het .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts