dinsdag 13 juni 2017

Water op mars

Of liever gezegd: ónder Mars. Rivieren of watervallen zijn er namelijk niet aan het Marsoppervlak , en een verstild bergmeer of een ruige . Dat hebben wetenschappers vandaag gemeld. Voor het eerst is op Mars een groot ondergronds meer gevonden en nooit eerder een zo grote hoeveelheid vloeibaar water dat voor leven . Wetenschappers hebben een groot meer gevonden onder de oppervlakte van Mars. Het gaat om een groot meer op anderhalve kilometer .

Het diepe grondwater dicht bij. Op de planeet Mars is een groot meer met vloeibaar water gevonden, zo blijkt woensdag uit een studie. Voor het eerst kunnen wetenschappers officieel stellen dat ze vloeibaar water op Mars gevonden hebben. Onder de ijskap aan de zuidpool . In veel opzichten lijkt Mars het meest van alle planeten op onze Aarde.


Een bezoeker zou merken dat een dag op Mars maar ietsje langer duurt dan op Aarde. Het is voor het eerst dat dat gebeurt. Al heel lang zijn wetenschappers bezig met de vraag of er leven mogelijk is op Mars.

Een belangrijk element wat nodig is hiervoor, is water. Dat er water is op Mars , in de vorm van ijs, is al jaren bekend. Ook stromend water was er ooit, getuige de sporen van rivierbeddingen. De waterstroompjes veroorzaken lange, donkere vlekken op het terrein. Hellingen op de planeet Mars.


Aan de rand van de krater Hale, in het zuiden van Mars , zijn geulen te herkennen. Op aarde ontstaan dit soort bodemvormen vaak door de invloed van . Op Mars is bijna zeker vloeibaar stromend water aanwezig. Groot nieuws: op de planeet Mars is een meer ontdekt met vloeibaar water.


Gewoon vloeibaar water, op Mars ! Dat melden wetenschappers in vakblad Science. Maar nu melden Italiaanse astrofysici het echt: ze hebben vloeibaar water ontdekt op Mars. En niet een klein beetje ook. Zij ontdekten een groot meer dat onder een dikke laag ijs ligt. Water is een stof die in zijn vloeibare vorm cruciaal is voor het ontstaan van leven zoals wij het kennen.


Diep onder de zuidpoolkap van de planeet Mars schuilt een meer van vloeibaar water. Het bestaan ervan is ontdekt door een team van .

Zo zou Mars veel meer water bevatten dan tot nu toe werd aangenomen, wellicht zelfs in concentraties die we tot nu toe alleen op aarde kennen. Tot nu toe hadden we al bewijs dat er bevroren water is op .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts