dinsdag 20 juni 2017

Laurierplant eetbaar

Ik heb al jaren een laurierstruik in mijn tuin staan en gebruik de blaadjes ook met koken maar iemand vroeg zich af of deze struik wel de echte . Landen rond de Middellandse Zee zien deze laurier vanaf mei tot de herfst in bloei met. Eetbare tuin-edible garden Punica granatum - Granaatappel. Gebruik jij ook graag een blaadje laurier in je soep, stoofpotten of jus? Niet eetbaar zijn de bladeren van andere sierheesters die ook laurier heten.


De plant wordt in de keuken als kruid toegepast.

Wetenswaardigheden over de plant. Laurier komt van oorsprong uit het Midden Oosten. Ook wordt de laurier Prunus laurocerasus laurier of laurierkers genoemd. De laurierkers wordt echter . De bessen van laurierkers zijn weinig giftig.


Na de inname van minder dan bessen van deze plant volstaat het om het kind wat water te laten drinken. Kan ik de blaadjes van een laurier uit eigen tuin in mijn eten verwerken? Laurierbladeren zijn weliswaar eetbaar maar vrijwel niemand doet dat.


Er zijn verschillende soorten laurier.

In de tijd van de Oude Grieken en Romeinen werden de takken gebruikt voor hun . Omdat laurier meestal in kuipen of potten staat, moet hij geregeld worden verzorgd met water en voedingsstoffen. Wanneer moet je laurier op stam snoeien en bemesten. Deze van oorsprong mediterrane wintergroene heester brengt rust en koelte in de tuin.


Laurus nobilis is beter bekend als laurier en doet zijn naam eer aan. De blaadjes van laurier hebben een licht bittere, kruidige smaak. Ze blijven namelijk hard en zijn niet goed eetbaar. Wat is een bouillon of saus zonder laurier ? Alleen de Laurus Nobilis is eetbaar en dan nog bestaat binnen deze . Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels, waar we je graag verder helpen. Laurierblaadjes zijn zelf niet eetbaar , daarom moet je ze aan het einde van de . De Laurus, beter bekend als laurier , is een donkergroene boom of struik die het gehele jaar voorzien blijft van zijn glanzende bladeren.


Het achtervoegsel Nobilis. De vruchten van de laurierkers en de meeste sierkersen zijn echter niet eetbaar voor mensen. Ze zijn wel geschikt voor vogels.


Dichte, bossige groenblijver met . Met laurier wordt gewoonlijk laurierblad bedoel het blad van de laurierboom Laurtus nobilis. Behalve het blad worden ook de bes en de bloemen van de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts