donderdag 22 juni 2017

Rupsen in buxushaag

Rupsen in uw buxus bestrijden? Samen zullen we de strijd aangaan! Opnieuw, ronde twee, worden de jonge rupsen van de buxusmot in tuinen en parken aangetroffen. Deze rupsen eten de bladeren van de buxus op waardoor de . Dode blaadjes, spinnenwebben of kale takjes aan je buxus ?

Hier vind je tips voor de bestrijding van de buxusrups. Buxus is een zeer populaire plant in de tuin. Dankzij zijn mooie, groene kleur het hele jaar door is het een echt pareltje.


Buxus helemaal kaal gevreten, geel en kapot door de rups van de buxusmot? Je kunt de plant nog verzorgen tot een groene buxus. Ik keek afgelopen week naar mijn heg, en er zaten allemaal rupsen in. Binnen een dag was mijn heg kaal, zegt Nicky Arens uit het Gelderse . Die variĆ«ren van het inspuiten van de buxus met water en afwasmiddel tot het wegspuiten van de rupsen met een hogedrukspuit en de larven .

En de buxusrups vreet binnen twee weken uw buxus volkomen kaal. Grote hoeveelheden rupsen resulteren uiteindelijk in kaalvraat van de buxus. De eerste schade is meestal lastig te zien. De vraatsporen van jonge rupsen zijn . Er zijn ingesponnen, maar ook niet-ingesponnen rupsen die de winter doormaakten en op dat moment al op zoek gaan naar voedsel: blaadjes van je buxus dus . Het beste is volgens Smits om je buxus te snoeien als er rupsen in zitten.


Dan ben je de buitenste rand kwijt en kom je beter bij de diertjes. Zandhoven - Tot wanhoop van tuineigenaars, zijn de gehate buxusrupsen weer uit hun eitjes gekropen. Maar dat betekent niet dat een haag . De larven van de buxusmot zijn de grootste boosdoeners in een buxushaag. De volgroeide rupsen zijn felgroen van kleur met een zwarte kop en een patroon . Heb jij een buxus in je tuin staan en is die bruingrijs geworden?


Zitten er kale takjes of een klein spinneweb in de buxusplant? De Nederlandse naam van de buxusmot is afgeleid van het voedsel voor de rups , de buxus. Aangezien er in veel tuinen in Nederland buxus aanwezig is, is er . Het is een ergernis voor bijna iedere buxusbezitter: de buxusrups, ook wel buxusmot genoemd. Het beestje is lastig te herkennen op de plant, .

Dit kun je hier tegen doen: Bespuit de stukken buxus met daarin de motten en rupsen met een biologisch bestrijdingsmiddel of groene zeep. In tegenstelling tot de rups is de mot zelden op de buxus terug te vinden. Ze geeft de voorkeur aan andere planten.


De mot bezoekt de buxus enkel om haar . Niet elke schade aan buxus wordt veroorzaakt door de buxusmot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts